Epilepsia - o chorobe

Táto diskusia patrí k článku: Epilepsia
Epilepsia

Ochorenie s názvom epilepsia sa prejavuje opakovanými záchvatmi, ktoré sú sprevádzané dočasnou poruchou vedomia. Aké sú príčiny vzniku tohto ochorenia a ako prebieha jeho liečba?

Stupjakova.L

och, chudak. verim, ze to musi byt velmi tazke sa len tak prizerat na cloveka, ktory trpi a nevediet mu nijak pomoct.

ZuZaNa157

moj stryko trpel touto diagnozou a vo svojom zivote som nic horsie nevidela. velmi trpel a pred par rokmi nas aj opustil :-(

Valentin

Príspevok do témy " Epilepsia - o chorobe " Som epileptyk bez záchvatov 29 rokov mám 55 rokov užívam liek Depakin 250 mg dodržujem životosprávu a posudkový lekár odobral čiastočne invalidný a som bez prijmu mám obavy že mám malú šancu sa zmestnať skončím ako bezdomovec a stresové situácie mi prispievajú vrateniu záchvatu epeleptického ostatné článku na stránke forum.zdravie.sk

vitavi

Stav pri epilepsii sa dá výrazne zlepšiť vyhýbaním sa všetkému, čo epilepsiu spôsobuje.
Vylúčiť treba hlavne cukor a ovocie, chemikálie, tropické a aromatické plody, povzbudzujúce látky, alkohol, elektromagnetické žiarenie TV, mobil, počítač, el. vedenie, lekárske diagnostické prístroje.

Veľký pozor je treba dávať na tekutiny - piť len nesladké a nearomatické nápoje v primeranom množstve - nepiť priveľa.

Treba dbať na prísun minerálov v potrave - tepelne spracované zeleniny a obilniny s obalmi, ktoré obsahujú minerály - neobrusované celé zrná. Dobré je pšeno, ryža natural, pšenica, pohanka.
Prospieva pohyb na čerstvom vzduchu, masáže, ľahké aktivity.

ingenko

V príspevku je pekne opísané ako to vyzerá keď liečba perfektne zaberá. Ja už niekoľko rokov užívam trojkombináciu liekov, ale znížiť počet záchvatov ( vyše10/mesiac) sa nepodarilo. Moje telo si na liečiky skrátka zvyklo, vôbec na ne nereaguje a "prepracovala" som sa do kategórie farmakorezistentný pacient...Bohužiaľ aj to sa stáva,ale nebolo to tam spomenuté.

Blesk 88

Dobrý večer bol som na operacii epilepsie v Brne a dako to nezabralo mal som uz aj dva velke záchvaty ale hlavnym problemom su male záchvaty a tie pretrvávaju stale lieky som uz poskusal vsetky a v praci ako ciasnik mi to dost prekaza lebo pustam aj veci z ruk. Čital som na internete hlbkovu stimulaciu mozgu aky je na to Váš nazor? Nepomohlo by mi to?

nasivin

Príspevok obsahuje všetko o chorobe-až na dôsledky,alebo skôr pomoc pri učení sa--dcéra je žiačkou ZŠ a je posudzovaná ako žiačka čo sa neučí niektoré predmety--to pravda nie je--v domácom prostredí mi odpovedá,ale chaos v školskom prostredí je horšia---niektoré veci čo sa učila ešte v stave epi záchvatoch a pochopila to zlé tak tie chyby robí stále aj keď si je už vedomá ako to urobiť(má to vsugerované)ako to spravila predtým.
Potrebujeme informácie o nie jakých úľavách,alebo či treba ešte ďalšie potvrdenie do školy a aké(o epi.,psychologické majú)-ˇakujeme