6 kombinácií potravín, ktoré dokážu zázraky

Táto diskusia patrí k článku: 6 kombinácií potravín, ktoré dokážu zázraky
6 kombinácií potravín, ktoré dokážu zázraky

Správne skombinované potraviny dokážu vo vašom tele urobiť omnoho viac pre vaše zdravie, ako keď ich konzumujete samostatne. Látky obsiahnuté v nich sa totiž navzájom ovplyvňujú. Skúste preto živiny využiť čo najlepšie a inšpirujte sa niekoľkými mimoriadne zdravými a zároveň chutnými kombináciami jedál.

SadP

absolutne amatersky clanok, ktory navyse nesie zly nazov, uz len bravcove maso je zazrak na zdravie... to snad nemyslia vazne.

dalsia vec v ktorej sa mylia, je to s ciernym korenim a kurkumou.
Nie cierne korenie pomaha vstrebavat kurkumin, ale piperine, jedna zo zloziek cierneho korenia, ktora sa ale musi vyluhovat do vody, lebo ma velmi slabu rozpustnost vo vode. Lepsie je brat bud doplnok vyzivy, ktory sa vola bioperine (najdete na nete, je to cisty piperine z cierneho korenia, vacsinou staci 5mg k jedlu)
alebo inak, musite vyvarit cierne korenie vo vode aspon niekolko minut a nechat vyluhovat. Do litra vody sa vyluhuje 40mg piperinu, a potrebujete niekolko gramov korenia (obsah piperinu v nenamletom ciernom koreni je 5-10%, potom postupne prcha, takze vzdy treba pouzit cerstvo namlete korenie). Takze treba tak 1-1,5 dcl tej vody s ciernym korenim, aby tam bolo tych 5mg piperinu, a to vypit po jedle.

Co ale urobi bezny clovek? K jedlu prida nejake vyprchane sackove dopredu namlete cierne korenie, ktore obsahuje minimum piperinu a mysli si, ako velmi sa mu vstreba kurkuma... bohuzial, strava, travenie a vsetko ohladne nutrientov, je mikrochemia, musite vediet PRESNE ako to funguje, aby to fungovalo, a vacsina takychto amaterskych clankov siri len myty, a zle informacie. Ubohi ludia, co potom blbnu pre nic za nic.

Jedine, co je dobre na tomto clanku, je ta kombinacia zeleny caj a citron. ale to ostatne hroza... mrzi ma , ze ludi krmia takymito nepresnymi, az bludnymi informaciami... ze bravcove maso, v podstate najhorsie maso, ake existuje, pre "zazrak".... zazraky sa deju trosku inak... ked chce niekto vyzdraviet.