Muži sa hanbia, alebo majú z návštevy urológa strach!

Táto diskusia patrí k článku: Muži sa hanbia, alebo majú z návštevy urológa strach!
Muži sa hanbia, alebo majú z návštevy urológa strach!

Na urologické prehliadky chodí iba 6% slovenských mužov, pričom najčastejším dôvodom ich nezáujmu sú podľa odborníkov nízka informovanosť a neopodstatnené obavy z vyšetrenia. Zmeniť to chce Európsky týždeň urológie, ktorý pripadol tento rok na 23. až 27. septembra.

quako

Ono tá liečba močovopohlavného ústrojenstva u mžov nie je táka bezproblémová ako si tu niektorí(vč.autora článku) predstavujú.Urológov je málo,dobrých ešte menej.Príznaky rak.prostaty a rak.močového mechúra sú rovnaké alebo podobné ako u BHP.Na sone papilómy ani malé nádory urológ nevidí,pri prázdnom mechúri už vôbec nič.Keď pacient zavolá urológovi,že má krv v moči,službukonajúca sestrička ho pošle k obvodnej,ktorá pacienta lieči antibiotikami.Keď pri pravidelnej viacročnej štvrťročnej návšteve pacient oznámi svojmu urológovi,že mal krv v moči,urológ mu ozmámi "to v mechúri nejaká žilka praskla"..U najlepšieho komb.lieku na BHP,u ktorého dopl.za zvýšil z 0,85eura na vyše 28eur sa v informáciach o lieku píše,u pacientov,ktorý tento liek pravidelne uzívali sa vo zvýšenej miere vyskytla agresívna(Gleason 8-10)forma karcinómu prostaty.Pritom tisíce pacientov ktorí tento liek užívajú na Slovensku majú nárok na vyšetrenie PSA iba raz ročne,ostatní raz za 3 roky.Pritom pri tejto forme nemoci sa môže PSA za jeden rok zvýšiť aj 100násobne..

mate59

na preventívnu urolog. prehliadku chodím pravidelne každý rok.Odoberie krv, moč,vyšetrí genitál, ľadviny, mechúr/sono/ a prostatu prstom per rectum.Niet sa za čo hanbiť.Treba si vážiť svoje zdravie a byť k sebe zodpovedný.

simona123

Neviem či sa muži viac boja vyšetrenia prostaty alebo liečby prípadných problémov. Pritom v dnešnej dobe je už veľa roznych sposobov liečenia zvačšenej prostaty či rakoviny prostaty. Medzi novšie metódy patrí aj protónová terapia, ktorá znižuje negatívne následky liečby na minimum a v liečbe rakoviny prostaty je veľmi úspešná. Viac o nej sa možete dočítať na www.ptc.cz prípadne v knihe Protonoví bojovníci, ktorú si tu možete stiahnuť.

dvojpes

to bude asi tym, ze muzi celkovo k lekarom nechodia radi.
kedze sa dost casto riadia heslom: "nepravuj nieco, co funguje".

Hrac+

Ja teda som nikdy nebol, uz mam za sebou jedno stvrtrocie na svete. Ale ked si aj o tom hladam info, tak nachadzam len informaciu. Ze na preventivnu prehliadku maju narok muzi od 50 rokov raz za 3 roky. Tak ani neviem, ci mladi 20-30-40 rocni chlapi maju na nu narok.

Slobodna

Zeny sa tiez hanbia aj boja a predsa tam musia chodit a to vo velkej miere hlavne kvoli a vdaka vam. Pre nas to tiez skutocne je ponizujuce, neprijemne a casto aj bolestive vysetrenie a musime. Kvoli sebe, kvoli vam.

Baborka

Osveta je v tomto smere naozaj nevyhnutná. Často ľudia vobec nevedia o aké vyšetrenia či sposoby liečby ide a zbytočne sa boja. Stačí tak málo a štatistiky už nemusia byť tak hrozivé