Zachráňte si vlasy: Chyby, ktoré robíme pri šampónovaní!

Táto diskusia patrí k článku: 5 zásad správneho umývania vlasov
5 zásad správneho umývania vlasov

Myslíte si, že si umývate vlasy najlepšie, ako viete? Pokiaľ áno, vyzerali by ako vlasy hollywoodskej hviezdy. Máte skutočne také? Veľa z nás nevie pracovať ani so samotným šampónom. Máme veľa lupín a vlasy nám padajú. Predstavte si, že práve schopnosť, naučiť sa správne používať šampón robí naše vlasy vzhľadnejšie.

Bubliii

Nič v zlom, ale tieto "rady" sú teda ozaj o ničom.. toto by mal ovládať každý človek.. však kto by si už len dával šampón na suché vlasy?? (mimo špeciálneho suchého šampónu)? A keď je šampón riedky, určite mi 2e minca nebude stačiť..
radšej ste mali napísať veci, ktoré nevie každý ako napr že kondicionéry a masky by sa mali oplachovať len vlažnou vodou, horúca znižuje ich účinnosť a pod..

MrsMirka

Zvlhčovanie ,podpora lesku a boj s krepovitosťou.

Šampóny a kondicionéri a kúry ,ktoré hydratujú , upravujú a uhládzajú vlasy zväčša obsahujú kombináciu zložiek ako aloe vera ,jojoba , kokosové, orechové ,avokádové maslo či olej a silikóny, ktoré zabranujú krepovitosti. Čistiace zložky môžu byť jemnejšie ako v iných prípravkoch. Šampóny a kondicionéri uzatvárajú kutikulu vlasu a jeho povrch sa tým stáva hladší a lepšie odráža svetlo. Špeciálne ošetrenie OLAPLEX naopak opravuje štruktúru vlasu zvnútra. Pokial je takéto zloženie pre vlasy príliš zaťažujúce,kombinujte tieto prípravky s nezaťažujúcimi, prípadne ich nenanášajte na korienky.