Správna verzus nesprávna konzumácia ovocia: kedy nám hnije v čreve?

Táto diskusia patrí k článku: Správna verzus nesprávna konzumácia ovocia: kedy nám hnije v čreve?
Správna verzus nesprávna konzumácia ovocia: kedy nám hnije v čreve?

Nemusíte vždy chodiť do lekárne nakupovať rôzne doplnky stravy. Namiesto toho si stačí každý deň dať 1-2 kusy ovocia. Vitamíny v tabletkách navyše nemajú takú skvelú chuť ako čerstvé ovocie. Aj tu však platia isté pravidlá.

cicilka

ja jem ovocie kedy mam chut a nepozeram na cas, proste ked chcem, tak si dam a hotovo. nespozorovala som na sebe nejak, ze by som priberala, aj ked zjem kopu ovocia na veceru, asi je to individualne.

perla

Tak to som zrejme v keli, kedze zjem aj za plnu misu ovocia :D aj keby som ine jedlo nemala, ovocie proste musim mat.

BJ_2

Celkom dobry clanok a tak pridam moju skusenot. Konzumujem ovocie v doobednajsich hodinach, uz dobrych 10 rokov. Docital som sa o tom v knihe Fit for life. A je to jedna z najlepsich veci, ktoru som spravil na zdravie. Len pozor, spociatku mi niektore druhy ovocia sposobovali plynatost a tazobu po ranu. Az neskor som prisiel na to, kde bol problem. Jednak, je to aj zvyk, ze telo pocita ze dostane nieco tazke, co sa travi 3 hodiny hned rano, ale ak to neprechadza ani po case, moze byt problem ako u mna, ze som bol tak zatoxinovany, ze som mal zlc v zaludku po ranu. A kvasinky, proste bordel. Vsimol som si to, ked som si zacal robit joginsky vyplach zaludka. V tej vode, co vysla zo zaludka to bolo jasne vidno. Po vyplachu zaludka, sa uz ovocie travilo dobre. Vtedy som na to prisiel, ze ovocie potrebuje cisty zaludok aby sa stravilo dobre a rychlo, a po ranu moze byt niekto zatoxinovany. Vtedy mu doporucujem robit si detox, a vyplach zaludka, a ovocie si dat napriklad az o desiatej, takze vynechat ranajky. Alebo dokonca hodinku pred obedom. Pokial mate zatoxinovane telo a hlavne po noci, teda rano, ste plny toxinov, tazko vstavate, je najlepsie vynechat ranajky a kazdy den hladovat, a potom pit cerstve stavy, alebo si dat ovocie. Akonahle budete mat telo ako tak zdrave, ovocie by vam uz rano malo travit v poriadku. Pokial vam ovocie po ranu netravi v poriadku, niekde musi byt problem, mozno v tej zlci v zaludku, ako to bolo u mna. Mal som to prakticky vzdy po noci, takze telo sa zbavovalo toxinov tak moc, ze aj v zlci to vytlacalo prec, a nejaka skoncila v zaludku.