Tofu v trojobale s pečenou zeleninou

Kúzlo tofu spočíva v tom, že ho dobre pripravíte. Je veľmi obľúbené najmä u vegetariánov, ktorí z neho čerpajú bielkoviny a pokladajú ho za náhradu mäsa. Niekedy však aj „mäsožrútom“ nezaškodí dať si pauzu od mäsa a skúsiť niečo bezmäsité.

Tofu v trojobale s pečenou zeleninou Zdroj foto: Súkr. archív

Napríklad chrumkavé tofu s pečenou zeleninou. Príprava je jednoduchá, iba to „hodíte“ do rúry a čakáte, čo z nej vylezie.

Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 1 ks bazalkového tofu
  • 2 papriky farebné
  • 2 rajčiny
  • cesnak
  • soľ
  • vajce
  • ľanové semienka (mleté)
  • špaldovú múka
  • olivový olej

Postup

Tofu nakrájame na 10 menších plátkov a obalíme ich najprv vo vajci so štipkou soli, potom v múke a naposledy v mletých ľanových semienkach. Obalené plátky poukladáme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Papriku a rajčiny si nakrájame na kocky a cesnak na plátky. Jenskú misu vymažeme olivovým olejom, nasypeme do nej zeleninu, osolíme, okoreníme, premiešame a dáme spolu s tofu piecť do rúry na 200 stupňov. Tofu pečieme do chrumkava, zhruba 25 minút. Za tento čas sa nám krásne prepečie aj zeleninka, ktorá zmäkne a bude pre náš žalúdok ľahšie stráviteľná.


Pozrite si tiež:

Tofu s cícerom