Kuskusový nákyp

Ryžový nákyp je stará klasika. V tomto recepte sme zamenili ryžu za celozrnný kuskus, čo jedlu dodá úplne iný rozmer. Navyše sme nepridali zavárané ovocie, v ktorom sa nachádza cukor, ale ovocie zo zásob z mrazničky.

Kuskusový nákyp Zdroj foto: Súkr. archív

Ak chcete, môžete použiť namiesto bobuľového ovocia napríklad postrúhané jabĺčka.

Čo budeme potrebovať?

  • 100 g celozrnného kuskusu
  • 50 g ovsených vločiek
  • 20 g nemletého maku
  • 70 g medu + 1 banán
  • 2 vajcia
  • 150 g bieleho jogurtu
  • ríbezle/iné ovocie

Postup

Najprv si pripravíme kuskus. Príprava kuskusu je veľmi jednoduchá. Stačí, ak ho dáme do misky, po vrch zalejeme horúcou vodou a prikryjeme. Po 10 minútach je kuskus hotový. Ak je horúci, necháme ho trošku vychladnúť a primiešame k nemu ovsené vločky, mak, med (poprípade aj rozmačkaný banán), jogurt, vajcia a všetko premiešame. Do zapekacej misy dáme prvú polku cesta, potom ovocie a navrch znova cesto. Všetko dáme piecť do rúry na 180 stupňov a pečieme približne 45 minút.


Vyskúšajte tiež:

Jedlo do práce - kuskus s balkánskym syrom, olivami a rajčinkami