Zelerové pyré

Každý pozná zemiakové pyré, alebo inak povedané, zemiakovú kašu. Zeler patrí ku koreňovým zeleninám, a na rozdiel od zemiaku obsahuje menej sacharidov. Má výraznú vôňu a chuť. Keď sa však trošku zjemní maslom a mliekom, chuť je veľmi príjemná.

Zelerové pyré Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 1 hlávku zeleru
  • 20 g masla
  • cca 50 ml mlieka
  • soľ

Postup

Príprava je veľmi jednoduchá. Zeler si nakrájame na kocky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme do zmäknutia, cca 10 minút. Potom zeler precedíme, pridáme mlieko a rozmixujeme. Nakoniec jemne zamiešame maslo a podávame. Pyré je vhodné ako príloha napríklad k mäsu.


Vyskúšajte tiež:

Zelerová nátierka