slezina

katalina

Mariaj,mama zároveň može mať aj oslabený žalúdok, problémy možu byť aj ďalších podriadených orgánoch z hľadiska čínskej medicíny- pankrease, tenkom čreve, slinných žľazách...
O tomto by určite vedel napísať viac prispievateľ pán Janík.
Slezine prospieva šalvia, praslička, slez,divozel,Melta,brusnicová šťava, pšeno, tekvica, karfiol.Človek sa má vyvarovať nadmernej starostlivosti- nerozoberať problémy donekonečna, nestrachovať sa- oslabuje to slezinu..

mariaj

KATALINA,prosim Ta,Tie lepkave sliny su iba pri slezine?Moja mama ma nejake zdravotne potiaze,a okrem ineho tvrdi,ze sa jej stale zlepuju pery.Mohlo by to byt teda od sleziny?

katalina

O slezine- silné oslabenie sleziny može vyústiť až k nadúvaniu, bolestiam na ľavej strane rebrového oblúka.Oslabenie sleziny sa prejavuje aj zvýšenou chuťou na sladké potraviny. Môžu sa objaviť mäkké opuchy, silné zahlienenie organizmu, bezvládnosť končatín- oslabené šľachy či hnačky. Slezina je obzvlášť citlivá na vlhkosť a reaguje pocitmi ťažoby v hlave, plnosti v žalúdku a bruchu alebo lepkavými slinami.V prípade oslabenia sleziny stačí malý úder a na tele sa tvoria modriny.