ischemicka porucha srdca vie niekto odpovedať

jardo23

ahoj RNG..chcem sa spytat, vies mi odporucit nejaky konkretny produkt Lecitinu? alebo je to jedno, ci ho kupim v tabletkach alebo ako napoj a je jedno aka je to firma?diky..

predator

no dufam ze mne sa to zatial stať nemoze ved mam len dvadsať rokov. len ma zaraza ze si neprivolal pomoc. ja zatial nemam ziadne problemy so srdcom a pravidelne cvičim aj na stac bicykli. akurat mam uz dlhsie (viac rokov( zvyseny tep

vsevedka

Predátor, ak som dobre pochopila, máš trošku obavy, či sa v budúcnosti niečo podobné nemôže stať aj tebe.Daj si pre istotu urobiť EKG vyšetrenie so záťažou /stac.bicykel/, pri anomálii pri záťaži je väčšia šanca zmeny zachytiť.3D vyš.srdiečka/sono/-zobrazí nielen komory, ale i priesvit tepien.
Pri náhlej zástave srdca sa používa defibrilátor, pokiaľ príde RZP /napríklad pri nehode/, robíme postihnutému masáž srdca. Pevnými vystretými rukami /dlane oboch rúk/ stláčame v strede hrudnej kosti hrudník 4-5 cm,cca 100 kompresií/min.

predator

tak asi si to neuvedomil, alebo to bolo rychle pretoze mal zbran a v oblasti v akej sa nachadzal by stačilo vystreliť je tam vela policajtov a mal aj mobil

RNG

Predator je to obvykle velmi rychle, ale povacsine, ak ta to napadne, cas na zavolanie niekedy mas. Ci ti to pomoze, to je otazne, lebo po zastaveni srdca mas velmi malo sance byt vskrieseny (elektrosok) po piatich minutach.
Preto tu vsade zdoraznujem prevenciu, tj cistenie si ciev lecitinom, spruznovanie antioxidantmi a pouzivanie enzymov na zabranenie vytvaraniu krvnych zrazenin.

predator

rng to bezvedomie pride tak rychlo ze si napr človek nestihne zavolať ani pomoc?napr ked drzis mobil v ruke. dakujem

RNG

predator, ked mas ciastocne zapchate koronalne(vencove) cievy na srdci a niekde v tele sa ti vytvori dostatocne velka krvna zrazenina a zapcha jednu alebo viac koronalnych ciev, kyslik a vyziva sa nedostanu do srdcoveho svalu, co vyvola bolest-zvieranie v hrudi, zastavenie srdca za ktorym nasleduje pomerne rychlo bezvedomie = klinicka smrt a po5- 10-15 minutach skutocna smrt(tj prestanu nervove signaly v mozgu).

predator

vsevedka dakujem ale otec nevedel ze je chory ani sa nikdy na nič nestazoval stale vyzeral ako zdravy a vitalny človek, z vyssie uvedenych rizikovych faktorov nič az na občasny vykyv tlaku. ja sa tiez zdravujem zdravo a cvičim. a nevies ako takato smrt prebieha?viem ze to nepomoze ale je to pre mna dosť podstatne. ps: infarkt myokardu nemal,islo o tu nahlu smrť.dakujem za odpoved aj ostatnym

vševedka

Zjednodušene ICHS = nedostatok O2 pre myokard, väčšinou na podklade aterosklerotických zmien, až na malé percento anatomických vrodených porúch.To znamená že svojou životosprávou môžeme aterosklerózu ovplyvniť.
Rizikové faktory sú:
-pohlavie:viac muži ako ženy, po menopauze i ženy
-vpyv prostredia, stravovacie návyky v rodine
-zvýšený krvný tlak
-zvýšený cholesterol
-obezita
-zvýšená glykémia
-fajčenie
-užívanie kontraceptív /HAK/
-alkohol
-vek
-typ správania/ "nervák"/a vyrovnávania sa zo stresom
-zvýšenie NACL v potrave
Mala by si dodržiavať antiaterogénnu diétu, resp.stredomorskú, tento názov je pre laika menej krkolomný.
Je to v podstate také zdravé stravovanie, s obmedzením nevh. tukov, zníženým solením a pod. Určite v budúcnosti tu rozpíšem podrobnejšie.