Som dusevne chora?

Príspevok v téme: Som dusevne chora?
padlyanjel

Uz par mesiacov som nervozna ako pes,mavala som aj dost velke stavy uzkosti,zalievanie potom,busenie srdca,nespavost,to uz sa troska zlepsilo ale stale som nervna,hryziem si ruky,tocim vlasy,kopem nohou,nic ma nebavi,vsetky konicky ma prestali bavit,na nic sa netesim,zivot sa mi zda pridlhy,vsetko je sede,ani praca ma nebavi,rozmyslam casto nad tym ake by to bolo spachat samovrazdu,stale to iste,dokonca to zaslo tak daleko ze zacinam byt agresivna na priatela,niekedy mam pocit ze ma roztrhne,taka som nervozna,prosim vas,co sa so mnou deje,bojim sa aby som nebola blazon,...

inatka

nervozna mozes byt s vela veci zo svojho vztahu , s okolia, s deti ak mas, s roboty len si to neuvedomujes alebo nechces pripustit a aj zo zdravotneho stavu ja som tak byvala nervozna a nevedela som s coho bolieval ma chrbat ale nepripisovala som tomu vyznam a nakoniec po dlhej dobe som zistila ze som nervozna z bolesti pokazde jak zacitim ze ma zacne bolet chrbat idem si lahnut a troska to polavi volakedy som vrcala na frajera bola som odporna a myslela som si ci mi sibe uplne depresivne nalady a vsetko som to mala s tohoto asi sa ozaj clovek musi viac pozorovat aby zistil preco ma take nalady

sára

Padlýanjel, blázon nie si, neboj sa. Žijeme vo veľmi nezdravej a chorej spoločnosti a všetko, čo píšeš sú len spôsoby ako sa telo bráni, alebo naznačuje, že nežiješ tak, aby si bola za jedno s tvojím vnútorným programom sebarealizácie, ktorého cieľom je tvoje dokonalé zdravie, šťastie a krásne vzrušenie zo života...Nie som odborníčka, ale poradila by som ti na začiatok toto: Absolútne prestaň pozerať televízor a čítať médiá, skús to vydržať pár týždňov, uvidíš tú zmenu. S priateľom sa zdržuj čo najviac v prírode, na čerstvom vzduchu. Ráno a pred spaním si čítaj pozitívne affirmácie, na nete ich nájdeš habadej, nech je to tvoja ranná a večerná "motlitba." Ak to nepomôže, skús vyhľadať naozaj osvedčenú psychologičku alebo psychoterapeutku-ženu, možno by pomohli i lieky ale hlavne v kombinácii s vhodnou dlhodobou kvalitnou psychoterapiou, novším smerom je procesorientovaná psychológia, majú SK stránku a veľa užitočných info je i na ANJ stránkach. A z cvičenia odporúčam jednoduché cvičenia z jogy a úplne jednoduchú klasickú meditáciu na upokojenie mysle. Skôr potom v bežnom živote zbadáš, čo ťa rozčúli a prečo ti nie je dobre a dokonca i riešenie môže prísť ako tzv. "vhľad." Veľa šťastia, nech sa ti podarí to prekonať!!!

beruska

Prosím o radu, mám skoro 17-ročnú dcéru, berie mi osobné veci, peniaze, musím si to zamykať, je slovne agresívna, neporiadna, nemá motiváciu sa učiť, viazne komunikácia medzi nami a vypäté situácie sú o emóciách na obidvoch stranách, neviem ako ďalej..

mary 4

Mam presne taketo stavy,som aj nervozna najhorsie je ze zle spavam a ked som nevyspata,mam tie pocity este horsie.Som nervozna,hryzem si nechty,prejedam sa a vselico ine.Mas depresiu alebo uzkost,take nieco,moze to byt z choroby,co si spominala,citala som to ked je niekto vaznejsie chory,moze dostat depresiu,alebo je mozno pre teba narocne zit v zahranici,ja som tam tiez bola,vlastne je to stres.Teraz ma napadlo,ze sa to akosi so mnou zhorsuje.Raz mi je horsie raz lepsie.Ja samovrazdu asi nie,ale ked sa citim najhorsie,ma obcas ukludnuje myslienka,ze by som zomrela.Skusala si online psycholog?Tiez som zo zaciatku nevedela co mam robit.

katka.

Je to viditelne, to je na tom najhoršie, že sa to neda schovať. O pol roka mam isť na reoperaciu, ale najhoršie na tom je, že na doktorovi som videla, že nema moc zaujem o reoperaciu, bol taky divny, ako keby som ho urazila. Čo už.
Ja som na slovensku.

padlyanjel

Presne,..aj ja,..odkedy prisiel zivot s jeho problemami neviem co sa to stalo,..uz sa nesmejem tak ako kedysi,niekedy vobec,..to mame nieco spolocne,..ja na svoju operaciu este len cakam,..to musi byt zle,je to viditelne?a kedy ta budu znova operovat..?aj ty si v zahranici?

katka.

Určite je to tým, lebo keď som chodila do školy bola som šťastná a vesela, potom som nastúpila do prace a už začali problémy, lebo pracu mam tiež nahovno som tam z nutnosti pre peniaze. Ale to by sa dalo zmeniť o to moc nejde, druhy problem je, že som bola na operácii lebo som mala komplexy, a chcela som vyzerať lepšie. Nechcem tu hovoriť na akej, ale nepodarila sa a od vtedy sa mi zrútil celý svet, a mam presne tie pocity ako ty. Kým nepôjdem na opravu, tak ma nebude baviť ani žiť a ešte k tomu ta praca, čo ma vôbec nebaví a je to tam ako v blazninci.

padlyanjel

Katka moj zivot je jedna velka katastrofa,,rodinne problemy od malicka,partnerske teraz,..praca stoji za hovno s prepacenim..co sa stalo tebe?Myslis ze je to tym ze sa nam zdaju problemy neriesitelne,,?