Cysty na vaječníku, ako sa im brániť?

Príspevok v téme: Cysty na vaječníku, ako sa im brániť?
ipolita

Zbieram všetky informácie o strave, ktoré zabraňujú vytváraniu cýst na vaječníkoch. Na nete som sa dočítala, že napr. zabraňuje tomu:
- alkohol, fajčenie, káva, nemôžu sa jesť mliečne výrobky, a naopak treba jesť veľa rýb, čerstvej zeleniny, ovocia, brokolicu...

Toto su moje zatiaľ nazbierané informácie, ak niekto pozná čo je dobré a čomu sa brániť, môžete to tu pridať. Každá rada bude dobrá.

RNG

Dong Quai, angelika cinska je velmi dobry adaptogen pre zeny, nazyvaju ho aj "zensky zensen" a mozes ho dostat z hromady doplnkovych obchodov na nete, napr iherb.com ma znacku z firmy Now Foods Ucinna davka zacina od 2 gramov denne. Niekomu pomoze aj s periodou, ale najma sa pouziva na celkovu podporu a libido.

crazyflea

V Ázijských krajinách ženy na dennej báze používajú ako korenie bylinku Dong guai tiež známu ako Angelika..vďaka nej takmer nepoznajú menštruačné bolesti a prechod...tiež by mohla byť účinná ako pomoc pri liečbe císt...viem len, že na Slovensku sa dá zohnať v produkte Tang kuei...ale možno keď budete hladať tak nájdete aj iné zdroje...želám veľa úspechov...

silviia

odporucam svietit si ich bioptron lampou a uzivat indonal minimalne 2 mesiace.tiez B vitaminy,
podporne agnu casti-agnucaston,alebo mastodynon a wobenzym

damian

Teply kupel, teple obklady, termofor prikladany na podbrusko rozhanahu stuhnute svalstvo, podporuju cirkulaciu a posobia liecivo na vajecniky.
Harmancekovy caj (Matricaria recutita) takisto rozhana bolest a relaxuje jemne svalstvo.
Mocit je nevyhnutne hned, ako to pacient pociti.
Eliminovat caffeine a alkohol, cukor, a zvysit prijem jedal s vitaminom A (karotenoidy - mrkva, paradajky, zelene salaty) a B vitaminy.
Je velmi dolezite pit obycajnu nebublinkovu vodu (aspon 2 a pol litra denne). Vela stastia!!!

RNG

Predavkovanie cimkolvek je skodlive.
Otazka je len , ktora davka je uzitocna, ktora mala a ktora privelka. Japonci maju davku 80 krat taku ako nasa odporucena a su na tom co sa tyka cyst a polypov ovela lepsie ako my.
Tak je logicke, ze treba davku jodu zvysit,,co viaceri vedci lekari uz davno dokazali.
Ja odporucam konzervativne ovela menej, nez dostanu Japonci v priemere, ale podstatne viacej, ako je ta stara a davno nedostatocna denna odporucena davka(dnes uz len DV=daily value)
Hashimoto(hyperthyroiditis) porucha ostrovanov je pri davkach vyse 50 mg denne(okinawa)

RNG

Doplnanie jodu bolo vo fore spominane hlavne mnou uz mnohokrat.
Najdite si podobne temy(cysty, myomy)
V japonsku maju ovela menej tychto nefunkcnych tkaniv a ich spotreba jodu z morskych rastlin a ryb je vyse 80 krat takzvana davna zastarala odporucena denna davka

dada

ahojte, citala som vase prispevky a ja mam zas taky problem ze mi gynekologicka povedala ze ma polycysticke vajecniky a je mi z toho kazdy den do placu lebo naozaj neviem ako s tym bojovat. uzivam teraz duphaston ale nechcem sa pchat hormonmy vie mi niektzo poradit???a este nema niekto skusenosti s tym zelenym jacmenom co teraz tak bezi???dakujem