endokrinologicke vyšetrenia

Príspevok v téme: endokrinologicke vyšetrenia
Adulka

ahojte,mám 23 rokov a lekár ma poslal na vyšetrenie k endokrinologicke,asi budem mať niečo zo štítnou zlazou.Chcela som vás poprosiť,aké vyšetrenia mi tam mozu robiť?este som tam nikdy nebola.zrejme budú robiť vsetky vyšetrenia,aby zistili,čo so mnou je.AK VIETE,NAPÍŠTE MI prosím,čo ma tam caka.MALA BY som tam ísť v stredu,teda musím tam ísť.NO mám blby pocit,ked neviem,čo ma tam caka.mocĎAKUJEM

goodbye

Ahojte.ja som bola dnes u endokrinologa aj s tou glukoyou ktoru som vypila a chcela by som sa opytat ci mi nebude zle prosim poradte mi,bojim sa.

dagmar

ano, vazit, merat, otazky na razny ubytok pripadne naberanie na vahe (+ to co popisala poradkyna), este som zabudla na TSH hormon (to v ramci krvneho odberu). Sono (ultrasonograficke - USG vysetrenie) stitnej zlazy je nebolestive vysetrenie (dalo by sa zjednodusene povedat, ze ide o "ultrazvuk" stitnej zlazy).

poradkyna

Ano, krvne testy urcite, plus Ti asi urobi sono...a priprav sa, ze Ta budu vazit, merat, pytat sa na potenie, busenie srdca, unavu atd...ale to nie je nic strasne.

dagmar

v pripade endokrinologickeho vysetrenia - prveho, pojde najskor o krvny odber na lab. testy, kde budu zistovat hladiny jednotlivych hormonov stitnej zlazy (T3- trijodtironin a T4 - tyroxin). Na dalsom postupe sa dohodnete s lekarom. Nie je treba obavat sa, nepojde o nic hanlive, ani nezdolatelne a odber krvi snad nie je dovodom na nocne mory.

Adulka

ja mám taku hrču v krku už vyše dvoch mesiacov,preto ma tam lekár poslal,na lekársku správu napísal LYMPHADENOPATHIA COLLI BEZ BLIŽŠEJ ŠPECIFIKÁCIE, napísal aj ďalšie veci. . . čo mi mozu robiť? este raz ďakujem. ADULKA