Kutiky na ustach

Mesačný princ

Kútik môže spôsobovať tiež candida ak je povlak na jazyku. Treba vyskúšať popri zuboch aj drhnúť jazyk a ak bude čistý, tak by mali začať kútiky miznúť. Nerieši to síce primárny problém ale aspoň nemá človek zapálené a rozpraskané kútiky.

2017

Ja som pouzivala herbadent na vysusovanie a masticku fungicidin, kutik mi zmizol za 3 dni.a este bekomplex som zvykla.

Miriam2412

Tak najprv je potrebné vedieť z čoho kútik vznikol - mám na mysli, či je bakeriálneho alebo mykózového pôvodu. V lekárni sú voľne dostupné liečivá len na mykózu. Sama som všetky vyskúšala - fungicidín, candibene... Taktiež mi nepomohla ani kalciová masť, zinková masť, unigel, branie vitamínu B, zmena stravy, železo, rôzne domáce recepty ako cesnak, jódová tinktúra, alpa, atď. ... A potom som sa dakde dopátrala, že na bakteriálnu infekciu kútikov je predsa len jedna účinná látka - chlorhexidín, ktorý sa nachádza napr. v ústnej vode Corsodyl a je voľne dostupná v lekárni, už po 1-2 dňoch mi začal kútik miznúť.

JOX

Musím sa podeliť o výborný liek na kútiky na ústach. Skúsila som asi všetko, slivovicu, maz z ucha, čistiacu vodu na tvár, z lekárne nejaký zaručený liek:)...a nič. Ide o obyčajný JOX. Dať na vatový tampón, kúsok podržať na kútiku a výsledok zaručený asi tak za tri dni. Ja som si potom ešte potierala ústa jelením lojom.

janka 454

Ahojte,mozte mi poradit? kutiky mam už asi 4 mesiace. mam ich velke cervene, niekedy uplbe suche až šupinkovate praskaju štipu. bola som u doktorky. Dala mi na to Framikoin-antibiotika . Nezabralo... uzivam vitamin B a C. Stale ich mam. davam si na to aj calciovu mast. tiez nezabralo.Pouzivam aj BIO lampu. a posledne dva dni sa mi to zhorsilo tak ze mam male vyražky okolo tych kutikov. Jedna doktorka povedala ze asi mam nieco v tele. Takze mi budu robit testy. A ze mam doniest stolicU. No je mi to neprijemne velmi. Uz vam to niekedy robili?

SPIRYDION

Ahoj tiež ma dlho trapili neprijemné kutiky po vyskušani všetkých babských receptura typu droždie b-komplex zinok som s tým zašiel na kožné lekarka mi predpisala FLUKON a problém sa poriešil.

HogoFogo007

Slivovica 52%, kvapku na kutik, pol deci moze ist aj do brucha, aplikovat parkrat denne... potom Propolis je ucinny tiez, akurat ten staci aplikovat len na kutik, pol deci do brucha urcite neodporucam...
vyskusane zlikviduje to vsetky bakterie co sposobuju kutik.

adka22322

Ahojte, mala som velmi velke tazkosti a stale sa mi vracali kutiky az pokial som nenasla koloidne pripravky.
Velmi mi pomohlo uzivanie koloidneho striebra nakolko je velmi dobre na kozne problemi. Uzivala som aj med a zinok.
Pouzivala som aj koloidne striebro ako rozprasovac.
Vyhladaj si vo vyhladavaci

Rozprašovač s koloidným striebrom

a dozvies sa uzitocne informacie