Zakázané pre ľudí, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu nie sú len obilniny, kde sa vyskytuje glutén, ale aj mnohé výrobky, v ktorých výrobcovia používajú obilniny ako doplnok potraviny. Patria sem napríklad i mäsové a instantné výrobky či dochucovadlá.
Pri bezlepkovej diéte je dôležité stále sa informovať o novinkách v tejto oblasti potravín. No neplatí to len pri diéte, v poslednom čase pribúda ľudí, ktorí sa sami dobrovoľne rozhodli nejesť lepok v rámci zdravšieho stravovania. Posúďte sami, výrobkov bez lepku je naozaj veľa.
Prečítajte si niečo o definícii bezlepkových potravín a oboznámte sa s niektorými pojmami, ktoré sa v súvislosti s týmto ochorením častokrát skloňujú.
Črevnú mikroflóru tvoria baktérie v hrubom čreve, ktoré sú dôležité pri tvorbe vitamínov a minerálnych látok. Ich liečba sa uskutočňuje prostredníctvom užívania probiotík, ktoré majú pozitívny vplyv na hostiteľa.
Crohnova choroba je zápalové ochorenie tráviaceho systému s chronickým priebehom charakterizované fázami aktivity a remisie (úľava od choroby).