Magnetoterapia

Magnetoterapia je metóda ktorá sa využíva pri reumatických ochoreniach a post traumatických stavoch. Využíva liečebné účinky pôsobenia magnetického poľa na biologické tkanivá.

Charakteristika:

Magnetoterapia je metóda ktorá sa využíva pri reumatických ochoreniach a post traumatických stavoch. Využíva liečebné účinky pôsobenia magnetického poľa na biologické tkanivá. Prvá zmienka o použití magnetu ako liečebné prostriedky sa datuje od 3500 rokov p. n. l. v Číne. Ide vlastne o terapiu nízkofrekvenčným magnetickým poľom (100 Hz), ktoré prechádza celým telom, usmerňuje tok ionov v organizme, urýchľuje látkovú výmenu a rozširuje cievy.

Magnetoterapia podporuje prečisťovanie lymfatických dráh, podporuje delenie buniek, regeneruje a masíruje hlboké tkanivá, posilňuje vlastný imunitný systém, odstraňuje poruchy prekrvenia, podporuje tvorbu kolagénu kostí, stabilizuje obsah hemoglobínu v krvi, prispieva k zdravému spánku, zvyšuje prívod kyslíka a tíši bolesť.

Princíp:

Magnetoterapia má liečebné účinky v celej škále ochorení. Aplikáciou pulzného magnetického poľa dochádza k pozitívnym zmenám activity niektorým enzýmov a biochemickým pochodov. Liečebné využívanie magnetov má bohatú históriu. V podstate ide o zdroj impulzného, striedavého eventuálne jednosmerného prúdu, ktorý preteká rôzne veľkou cievkou. Pulzné magnetické pole má výrazný účinok analgetický, protizápalový, zlepšuje prekrvenie a výživu tkanív.
Výhodou magnetoterapie je možnosť aplikácie cez sadrový obväz, je možné použiť ho pri kovových dlahách a kĺbových náhradách, poúrazových zle sa hojacich jazvách, reumatickej artritíde, m.Bechterev, vertebrogénom syndróme.

Počet opakovaní závisí od diagnózy (od 10 do 30 opakovaní). Používa sa však aj na zintenzívnenie masáže (po masáži), v prevencii (osteoporózy, posilnenia imunitného, systému, porúch prekrvenia). Magnetoterapia sa osvedčuje v liečbe bronchiálnej astmy, reumy, artritídy, artrózy, osteoporózy, poruchách spánku, “tenisových lakťoch a zmrznutých ramien”, myopatie (chorobe svalov), migrénach, vegetatívnej dystonie.

Indikácie:

Výskumy ukazujú, že až 80 % úspešnosť magnetoterapie je v spojení s akupresúrou, masážami, vitamínmi a homeoterapiou. Magnetoterapia sa využíva na liečbu poúrazových stavov, podporu hojenia endoprotéz, urýchlenie hojenia zlomenín kostí, ale aj mäkkého tkaniva, chronické zápalové a degeneratívne ochorenia pohybového systému, bolesti chrbtice, mimokĺbové formy reumatizmu, neuralgie, obrny nervov atď. Pulzné magnetické polia sú najvýhodnejšie pri kmitočtoch od 2 do 15 Hz a vyšších pre ich protibolestivé účinky. Výrazne zmenšuje bolesti už od 3.-4. dňa liečby a postupne tieto bolesti úplne odstráni. Ústup alebo zmenšenie bolesti umožní oveľa skôr a vo väčšom rozsahu uplatňovať pohybovú liečbu. Použitie magnetoterapie s pulzným magnetickým pólom nemá prakticky žiadne kontraindikácie, preto je veľmi vhodným doplnkom kúpeľnej liečby.

Kontraindikácie:

Magnetoterapia sa zakazuje používať pri pacientoch, ktorí majú zavedený kardiostimulátor a defibrátor, ohnivé a krvácavé rany, hnisajúce rany a pri aplikovaní kovových implantátoch. Magnetoterapia nie je vhodná pre tehotné ženy, osoby s chronickými ochoreniami (napr. anémiou), s implantovanými elektronickými zariadeniami ani u pacientov s aktívnou TBC, poruchami funkcie endokrinných žliaz, s nádormi a psychózami.

Jank20

Magnetoterapia je výborná liečebná metóda s ktorou možno liečiť veľké spektrum rôznych chorôb. Túto liečbu je možné vykonávať aj doma. Existujú na to špecializované liečebné prístroje ako je napr. Biomag s dlhoročnou históriou. Liečebná metóda magnetoterapia s prístrojmi Biomag (zivotbezbolesti.sk) funguje viac ako výborne. Ich výsledky a štúdie však hovorí za všetko.

Abigail Travis

La magnetoterapia es una práctica dentro de la Fisioterapia que emplea campos bubble shooter magnéticos estáticos o permanentes sobre el cuerpo. La aplicación se efectúa mediante imanes de alta o baja frecuencia según el tipo de patología a tratar.

Abigail Travis

Se recurre a este procedimiento para tratar fundamentalmente patologías músculo-esqueléticas, bubbleshooter3.io ya que se ha demostrado que tiene un poderoso efecto de regeneración gracias a los campos fisiológicos que provoca en el organismo.