Zbavte sa kŕčov z menzesu bez liekov, len milovaním

Orgazmus je stav, pri ktorom sa všetko sexuálne napätie náhle uvoľní v sérii príjemných svalových kontrakcií, ktoré môže žena cítiť v pošve alebo v maternici. Existujú však aj výnimky, ktoré majú orgazmus bez typických kontrakcií.

Orgazmus je stav, pri ktorom sa všetko sexuálne napätie náhle uvoľní v sérii príjemných svalových kontrakcií, ktoré môže žena cítiť v pošve alebo v maternici. Existujú však aj výnimky, ktoré majú orgazmus bez typických kontrakcií.

K mimovoľným svalovým sťahom a kŕčom môže dôjsť v rôznych častiach tela vrátane nôh, brucha, ramien a chrbta. Svaly vagíny sa vedia uvoľniť rýchlo, takže rozkoš z vyvrcholenia ženu prejde behom niekoľkých sekúnd.

Hlavná fyzikálna zmena, ktorá nastane v priebehu tohto sexuálneho zážitku je hromadenie krvi v rôznych častiach tela. Zvyšuje sa aj svalové napätie a v podstate naň reaguje celé naše telo. Mnohé ženy majú viac ako jeden orgazmus za sebou. Teória hovorí, že svalové kontrakcie spojené s orgazmom vedia vytiahnuť spermie z pošvy ku krčku maternice, kde sú v lepšej pozícii na prípadné oplodňovanie.

Súvisiace články:

Orgazmus rozlišujeme na klitoriálny a vaginálny, čo má čo dočinenia s tým, kde je žena stimulovaná. Klitoris má ústrednú úlohu pri povznášajúcich pocitoch sexuálneho napätia. Počas pohlavného vzrušenia sa zväčší a zmení pozíciu. Krvné cievy cez celú panvovú oblasť takpovediac „napučia“ , čo spôsobuje hromadenie krvi a sexuálnu citlivosť.

Vaše vnútorné „vaginálne pery“ sa zväčšujú a menia tvar. Dokonca aj maternica sa v panve trochu posunie. Od radosti priam nadskočí. Niektoré ženy, ktoré majú šťastie na orgazmus vyvolaný priamo vo vagíne, majú oveľa citlivejšiu pošvu a krček maternice. Niekedy dokonca citlivejší než klitoris. Vaginálny orgazmus vzniká bez stimulácie klitorisu iba penetráciou penisu. Vyžaduje si to však veľkú spoluprácu oboch partnerov, pretože je zriedkavý.

Intímne zdravie

Je rovnako dôležité ako aj iné telové a obehové systémy, ktoré podporujú pohodlie, imunitu, psychickú i fyzickú odolnosť človeka proti vonkajším vplyvom. Správne fungovanie pohlavných žliaz má dosah nielen na náš reprodukčný systém. Hoci je orgazmus pre mnohé ženy v krajinách tretieho sveta veľkou neznámou (vzhľadom k náboženským rituálom odstránenia klitorisu), je cenným doplnkom sexuálneho života. Je to akási pridaná hodnota, bez ktorej by sme vedeli počať, no niečo by celému pohlavnému styku chýbalo.

5 vecí, čo ste nevedeli o orgazme:

1. Dysfunkcia orgazmu
Dysfunkcia orgazmu môže byť diagnostikovaná ako u žien, tak aj u mužov. Je definovaná ako neschopnosť dosiahnuť orgazmus. Výskumy hovoria, že približne 10 percent žien na celom svete orgazmus nikdy nedosiahlo a okolo 50 percent ho má iba zriedkakedy. Až v 90 percentách prípadov treba hľadať príčinu mimo “chémie“ človeka. Skôr ide o psychické poruchy. Aj niektoré druhy ochorenia, ktorými trpíme či lieky môžu spôsobiť dysfunkciu orgazmu.

2. Bod G
Ernst Gräfenberg bol prvý, ktorý zdokumentoval erotogénne zóny a dnes taký slávny bod G, ktorý sa stal populárny v roku 1980. Bod G je známy ako oblasť na prednej pošvovej stene za lonovou kosťou. Jeho úlohou je spúšťať vaginálny orgazmus. Niektorí odborníci stále diskutujú o existencii tohto bodu. Podľa nich vraj neexistuje žiadna anatomická konštrukcia v miestach predpokladaného umiestnenia. Iní tvrdia, že je silný pomocník pri dosahovaní orgazmu a veľmi naviazaný na naše pocity a mozog.

3. Orgazmus bez genitálnej stimulácie
K vyvolaniu orgazmu nepotrebujete v skutočnosti stimulovať iba a len genitálnu oblasť. Môže sa objaviť pri stimulácií aj iných častí tela, napríklad krku alebo hrudníka či dokonca len pri intenzívnom pomyslení na sex.

4. Uľavuje od bolesti a kŕčov
Pokiaľ trpíte migrénami, niet vraj lepšieho lieku než sexuálne vyvrcholenie. Až 20 percent žien, ktoré zažívajú pravidelné bolesti hlavy ich boli schopné zastaviť okamžite potom, čo zažili orgazmus. Mávate silné menštruačné kŕče? Aj na ne je orgazmus skvelý liek. Pri vyvrcholení sa do tela uvoľňuje biochemická látka oxytocín, ktorá má za úlohu upokojovať kŕče v tele.

5. Orgazmus je zdravý
Znižuje napätie a zvyšuje pocit intimity, prepojenia medzi dvoma zamilovanými partnermi. Orgazmus nás nepripravuje iba o pokoj v panvovej oblasti, svaly po celom tele sa nám sťahujú a dokonca nám mení aj mozgové vlny. Sex a výsledný orgazmus znižuje stres, posilňuje imunitu, pomáha načerpávať sebavedomie a môže dokonca zlepšiť kardiovaskulárne zdravie. Znižuje riziko rakoviny prostaty u mužov, a hlavne dámy, spaľuje kalórie!

Pridajte sa aj dnes do fóra, kde sa diskutuje o ORGAZME:

Máte skvelého partnera, ktorému sa však nechcete priznať, že ste s ním nikdy nezažili vaginálny orgazmus? Koho je to problém, prečo sa ešte neobjavil? Diskutujte v téme Ako dosiahnuť vaginálny orgazmus?