Dámy, je vás zospodu nechutne „cítiť“?

Vaginálna aróma je téma, ktorú ženy nerady vyťahujú na svetlo. Skôr sa snažíme likvidovať všetky jej zápachy s pocitom, že sa snáď vietor otočil iným smerom a nikto nezacíti, že sme to my, ktoré majú „tam dolu“ problém. Bohužiaľ, každá žena z času na čas cíti zospodu akýsi nezdravý odor.

Vaginálna aróma je téma, ktorú ženy nerady vyťahujú na svetlo. Skôr sa snažíme likvidovať všetky jej zápachy s pocitom, že sa snáď vietor otočil iným smerom a nikto nezacíti, že sme to my, ktoré majú „tam dolu“ problém. Bohužiaľ, každá žena z času na čas cíti zospodu akýsi nezdravý odor.

Zdravá vagína nemá žiadnu arómu

Nepríjemný vaginálny zápach nevieme vždy ovplyvniť, aj keby sa žena od rána do večera kúpala vo voňavom oleji. Vyskytuje sa v dôsledku premnoženia vaginálnych baktérií. Nepríjemný zápach sa objavuje častejšie u sexuálne aktívnych žien a môže byť sprevádzaný svrbením, podráždením a výtokmi. Existuje celý rad príčin vaginálnej vône, po ktorej netúžime. Tu je pár z nich...

Bakteriálna vaginóza

Vzniká premnožením baktérií a je číslo jedna medzi príčinami vaginálneho zápachu u žien pred menopauzou. Bakteriálna vaginóza produkuje akýsi rybací zápach a páchnuci pošvový výtok, ktorý sa objaví v dôsledku nadmerného množenia bežných vaginálnych baktérií. Príčina zostáva nejasná, ale zdá sa, že spúšťačom je zbytočné vyplachovanie pošvy alebo striedanie sexuálnych partnerov a nechránený sex.

Súvisiace články:

Infekcia pošvy

Infekcie pošvy sú ďalší veľmi častým dôvodom, keď máme pocit špinavého prirodzenia, ktorý sa nedá odstrániť. Infekcia alebo zápal pošvy a vulvy (vonkajšie časti ženských genitálií) je spôsobená niektorými pohlavne prenosnými chorobami, rovnako ako alergénmi, kvasinkami alebo len zlou hygienou.

Panvové zápalové ochorenie

Ide o infekciu pohlavných orgánov, ktorá obvykle vzniká pri pohlavne prenosnom ochorení, keď sa baktérie šíria z pošvy do horného genitálneho traktu. Medzi príznaky patrí nepríjemný zápach a vaginálny výtok. Kvasinkové infekcie, chlamýdie, pohlavne prenosné baktérie kvapavky, to všetko môže produkovať vaginálny zápach.

Menej časté príčiny

V zriedkavých prípadoch sa stáva, že spojenie medzi konečníkom a pošvou (rektovaginálna fistula) môže spôsobiť, že obsah vašich útrob presakuje z fistuly a môže prejsť do pošvy. Aj rakovina krčka maternice spôsobuje zápach, rovnako tak zostupujúci tampón počas menzesu, na ktorý ste zabudli a nechtiac opustil pošvu a vysúva sa.

Ako sa zbaviť vaginálneho zápachu rýchlo a bez vedľajších účinkov sa dočítate najbližšie v Magazíne Zdravia...

Pridajte sa aj dnes do fóra, kde sa diskutuje o MUŽSKÝCH GENITÁLIÁCH:

svetla 42

Ja som si myslela že ked mám iba mykozu nemôže to byť veľmi cítiť,ale bola som úplne vedľa hlavne ten výtok strašne zapachal.Brala som rôzne kombinácie liekov ale zatiaľ nič nepomohlo úplne to preliečiť.Naposledy som si kúpila Enzymax počula som že to obsahuje fungálne enzými podporuje hojenie slizníc.Tak uvdíme