Ako sa pripraviť na prvý sex?

Internetová pornografia a erotické videá poskytujú veľakrát mladým ľuďom, ktorí ešte nemali pohlavný styk, aj nerealistický pohľad aj na sex. Tak aká je teda realita a čo urobiť, aby prvý sex nesklamal naše očakávania?

Pár v posteli Zdroj foto: Shutterstock.com

Zistite najskôr, aký je váš vzťah

Základom prvého sexu je, že by ste ho mali zažiť s niekým, koho milujete a tiež to, že po ňom túžite obaja rovnako. Spontánny sex s niekým, koho sotva poznáte, síce môže vyzerať na internete vzrušujúco, no realita môže byť frustrujúca. Nehovoriac o nebezpečenstvách, ako neželané tehotenstvo, či pohlavné choroby. Jednoducho, na prvý sex sa treba pripraviť. Rozprávajte sa o ňom so svojím partnerom, zdieľajte s ním, ak máte z niečoho obavy, alebo naopak, po niečom veľmi túžite. Komunikácia je základným kameňom úspechu aj v sexe.


Prečítajte si aj:

Kedy je ten správny čas na prvý sex?

Vytvorte si atmosféru

Veľmi dôležité je miesto a celková atmosféra prvého sexu. Jednoducho, mal by to byť priestor, kde sa budete obaja cítiť dobre. Pokojne to môže byť aj romantická záležitosť s lupeňmi ruží rozsypanými na posteli. Výborne poslúžia aj sviečky. Dodajú príjemné svetlo a zároveň poskytujú aj dostatok intimity. Tiež myslite na to, aby ste mali absolútne súkromie. Určite vyberte také miesto, kde vás nikto nečakane neprekvapí.

Čo môžete očakávať?

Čokoľvek ste videli na internete, vo filmoch, v knihách... nemusí byť realita. Prvý sex dokonca môže byť bolestivý, či inak nepríjemný. Najmä pre dievčatá, ktoré majú neporušenú panenskú blanu. Dokonca môže byť sprevádzaný aj krvácaním, slabším, ale aj silnejším. Bolesť môže byť spôsobená aj suchšou pošvou, po ruke majte určite nejaký vhodný lubrikant.

Veľmi často sa stáva, že žena pri prvom sexe nedosiahne orgazmus. Preto by sa jej muž mal viac venovať a rozhodne nezabudnúť na predohru, čiže zamerať sa aj na iné časti jej tela, ako na prsia, klitoris... Nielen ženy, ale aj muži môžu mať pri prvom sexe problémy. Prvý sex môže na niektorých mužov pôsobiť stresujúco – majú obavy, či nezlyhajú. Prílišný strach môže negatívne vplývať na dosiahnutie a udržanie erekcie. Ďalším, veľmi častým problémom je predčasná ejakulácia. Nezabudnite, že všetky tieto negatívne momenty prvého sexu sa časom úspešne odbúrajú.

Nohy v posteli Zdroj foto: Shutterstock.com

Ochrana

Rozhodne na ňu nesmiete zabudnúť. Najlepšou ochranou pri prvom sexe je určite kondóm. Ak sa chcete vyhnúť trapasu s jeho navliekaním, vyskúšajte si to najskôr doma. Kondóm berte ako zábavu aj nevyhnutnú súčasť toho, aby ste si prvý sex mohli obaja vychutnať bez strachu. Nie je nič horšie, ako keď žena počas prvého sexu v hlave rieši, či náhodou neotehotnie.

Relax

Berte prvý sex ako niečo úplne nové, nemajte strach z toho, že ste začiatočníci. Keď ste začali chodiť do školy, tiež ste hneď nevedeli čítať a písať. Aj keď prvý sex nebude celkom podľa vašich predstáv, berte to ako zábavu. Nestresujte sa, relaxujte, buďte realistickí a nenechajte sa odradiť. Zostaňte ešte chvíľu v objatí so svojím partnerom a rozprávajte sa o tom, čo ste práve pred chvíľou spolu prežili a ako ste to cítili.


Prečítajte si aj:

Kedy je ten správny čas na prvý sex?

S-EXperimenta

Vyskúšajte komplexné porovnanie tabletiek na podporu erekcie a zvýšenie chuti na sex. Ponúkame nezávislé hodnotenia na www.sexperimentatorka.sk. Okrem iného nájdete odpovede na Vaše otázky a zaujímavý blog.

christine474

kup si lubrikant - zvlhcenie je predsa zaklad ;) a mat po ruke stimulujuci lubrikant istotne nie je na skodu :D my si sem tam urobime radost exclusiv intim gelom od erectan.sk a ide to pekne lahko a hladko a zaroven to zintenzivni tuzbu ;)

zuzulienka9

hlavne tu ochranu nezabudnut! ked sa hanbite kupit ich v obchode alebo drogerii ci lekarni, tak si ich objednajte cez eshop ... my si taktootbjednavame sexualne vecicky zo superlove a pridu domov pekne anonymne zabalene a bez hanby v obchode

Najčítanejšie články