Test - aká je pravdepodobnosť, že trpíte astmou?

V súčasnosti počet astmatikov vo svete neustále narastá. Zaujímali ste sa niekedy o to, aká je pravdepodobnosť, že aj vy trpíte astmou? Stačí pár minút a v krátkom teste sa môžete dozvedieť, ako ste na tom.
test na astmu

Zdroj foto: Shutterstock.com

Vedeli ste, že v súčasnosti trpí na astmu viac ako 250 miliónov ľudí na celom svete a tento počet sa neustále zvyšuje? Každý deň pribudnú noví pacienti, ktorí sa začínajú sťažovať na dýchacie ťažkosti, pískavý dych, dráždivý kašeľ a nádchu dlhšieho trvania. Majte svoje zdravie pod kontrolou a spravte si krátky test, ktorý vám odhalí, či u vás je alebo nie je pravdepodobnosť na výskyt tohto ochorenia.

Výsledok testu sa zobrazí pod otázkami, akonáhle odpoviete na všetky otázky. Ak sa po zodpovedaní všetkých otázok výsledok nezobrazí, kliknite na tlačítko "Vyhodnotiť".

1. **Mávate prechodne alebo trvalo pocit nedostatku vzduchu?** Áno Nie 2. **Trpíte na chronický alebo často sa opakujúci kašeľ trvajúci aspoň mesiac?** Áno Nie 3. **Budia Vás takéto ťažkosti zo spánku?** Áno Nie 4. **Vyvoláva Vám takéto ťažkosti námaha?** Áno Nie 5. **Vyvolávajú Vám taketo ťažkosti silné vône (parfém?)** Áno Nie 6. **Mávate takéto ťažkosti sezónne (pri kvitnutí určitých rastlín?)** Áno Nie 7. **Vyvolávajú Vám takéto ťažkosti zmeny počasia?** Áno Nie 8. **Mávate piskoty na hrudníku?** Áno Nie
Po zodpovedaní všetkých otázok sa na tomto mieste zobrazí vyhodnotenie testu. Ak sa vyhodnotenie nezobrazí kliknite na tlačítko "Vyhodnotiť". Pozor, musia byť zodpovedané všetky otázky.
- - - - - -

Prečítajte si o astme viac:

Astma sa prejavuje dýchacími ťažkosťami, pískavým dychom či dráždivým kašľom