únava po jedle

žeennaa

no mne sa to tiež väčšinou stáva ked zjem napr. pizzu, alebo niečo sladké na obed. ale mäsa teda ozaj vela nezjem. asi to bude tou kombináciou stravy.
A aj to s tou kávou sa mi stáva, ráno pijem kávu bežne, to mi nerobi problémy, ale akonáhle si ju dám niekedy po obede, úplne ma uspáva.

usiko

stava sa to preto, ze clovek zje zle kombinovane alebo tazke jedlo...mne sa to stav ked zjem pizzu, syr s hranolkami, karfiol so zemiakmi a tatarkou a take veci....ale inak to je len vynimocne...ja mam delenu stravu, takze po kazdom obede som plna energie, lebo viem, ako kombinovat.....a telo nespotrebuva tolko energie na travenie nespravne pomiesanejs travy....

asterion

nemáš v jedálničku ťažké jedlá, veľa mäsa a podobne? treba si zvyknúť na ľahšie jedlá, ak ti terajší jedálniček robí ťažkosti. inak, je pravda, že aj na trávenie organizmus potrebuje veľa energie a preto ak máš možnosť, nie je v tom nič zlé, oddýchnuť si chvíľku po obede. siesta je veľmi múdry výmysel a nie bezdôvodný. vždy je lepšie spomaliť, ako najesť sa byť uponáhľaný, v neustálom pohybe.

Denz

Príčinou únavy býva často prejedanie sa, ktoré zaťažuje celý organizmus a komplikuje príjem kyslíka. Problémom sú, samozrejme, aj diéty a nedostatok výživných látok. A jedno upozornenie pre milovníkov kávy: aj pravidelná konzumácia kávy môže viesť k pocitu trvalej únavy.