chcem sa toho zbavit!

Príspevok v téme: chcem sa toho zbavit!
zmenimSa:)

peknu nedelu vsetkym:)
potrebujem sa hlavne vykecat. ja neviem co je to so mnou v poslednej dobe, ale zacinam mat strasne stresy zo skoly. nikdy som nieco take nepocitovala. ide o to, ze asi od septembra na mna zacali chodit take cudne stavy. vzdy v skole a vzdy pred nejakou "dolezitejsou udalostou". preto tie uvodzovky, lebo sama dobre viem, ze nic je tak dolezite ako zdravie a su to obycajne pisomky, odpovede a podobne, ale moje telo to vobec nevie pochopit. minule sme pisali jendu pisomku a ja som dostala taky neskutocny stres, strasne sa mi rozbuchalo srdce, ze som jednoducho nemohla nic pisat, myslela som, ze umriem z toho. ten stres sa u mna v tych najhorsich pripadoch vie prejavit ako panicky atak, ale nie vzdy v takej silnej intenzite. nieked je to "len" busenie srdca, inokedy sa pridruzia aj ine problemy. ide o to, ze hoc som si vedoma toho, ze je to iba skola, fakt to neviem vysvetlit mojej psychike, podvedomiu, mojmu telu. aj ked pred nejakou tou vacsou pisomkou si poviem, ukludni sa, bude to v pohoode, ved o nic nejde, aj tak ten stres pride.
mimo skoly je vsetko v poriadku, takze myslim, ze to bude mat jasnu pricinu.
nechcem zacat brat lieky na upokojenie, chcem sa naucit zvladat tieto predpisomkove a predustne stavy, ale neviem ako konkretne. bola som na jednej prednaske prave pre toto, kde mi prednasajuci vysvetloval, ze vsetko je to len v mojej hlave a ze mam zacat pracovat na dychacich cviceniach a bude to fajn.
myslite si, ze je dovod na psychologa? a ak by aj, neviete ako konkretne by to on riesil, ako by presne postupoval? to by ma velmi zaujimalo. pripadne - neda sa nejako cez internet alebo cez knizky osvojit si nejake techniky alebo nieco podobne ako sa naucit taketo stavy zvladat? velmi by mi to pomohlo, len neviem kde konkretne zacat. a teda hlvne dufam, ze je moznost sa z toho uplne dostat, lebo je to dost neprijemne a miestami az vycerpavajuce.
dakujem vsetkym za odpovede:)

katalinka

myslím si že je to dôvod na návštevu psychológa, možno na internetenájdeš literatúru ale uvedom si, že odborník si môže všimnúť aj niečo iné, čo z tvojho pohľadu nič neznamená. Nemaj z toho strach, určite ti pomôže :-)))