Bolest achilovky

Príspevok v téme: Bolest achilovky
pavlooos

takze mam problem s achilovkou. neviem co s tym mam,tak mi poradte a ako to liecit a vyliecit. cize ak mam šlapky alebo som vyzutý tak to absolutne nebolí a mozem robit čo len chcem a skakať a nic neboli, ale akonahle si obujem zimne topanky, tenisky, kopačky, tak je to dost velka bolest niekedy az taka ze sa neda chodit. ak si prejdem prstami a zatlacim na achilovku tak to troška boli. nemam to ani opuchnute a ani začervenané, vie niekto prečo to je? zacalo ma to boliet v zimnych topankach. co s tym mozem mat? dakujem za radu

menoto

Dost to je zaujimavy problem.

jednym z dosledkov moze byt ze obuv je nespravna ( bez skutocneho podpetku) a bez skutocnej podosvy, co sposobuje vyssi ci skor vysoky narok a napetie na achilovku, a z toho dovodu samozrejme aj problemy - bolesti.

skuste tento jednoduchy tryk:
podla moznosti MAXIMUM ODPOCINKU A NEPOUZIVANIA achilofky, dalej trenovanie: chodenie na boso po zahrade ( po holej zemi - akoze NIE po betone, asfalte ci inych zabetonovanych plochach), no a samozrejme relaks v kupeli.

Jemne masaze achilovky, ale to len vtedy ak dotycny ma ser - ma serka to vedia velmi jemne.
Inac z ma sazov trocha pocakat.

Tomas1308

Nikon, rovnaky problem mam aj ja, tak isto asi 15 mesiacov to boli na oboch nohach. Tiez som bol na rontgen, ultrazvuk, obstrek, lieky, masticky a ziadny vysledok.
Zajtra idem do BA na kliniku, po dohode s lekarom mi da nohu na 3 tyzdne do sadry s tym ze to uz musi pomoct. Plus obstrek a dalsie protizapalove lieky. Ak to pomoze dam vediet

NIKON1969

Zdravým, mám43 rokov kedysi aktívne teraz už len rekreačne hrávam futbal, asi 15 mesiacov pretrvávajúce bolesti achylovky. bol som na elektroliečbe, lieky mastičky proti zápalom ,nepomohlo, teraz pred 10 dnami som ukončil 2týždnové liečenie ožarovaním, a asi 3 týždne užívam Wobenzin 3*2 denne, bohu zial bez výsledku .aspon teraz ešte necítím žiadnu zmenu.sport som už vynechal asi 3 mesiace.mal som aj krvné testy,všetko je v poriadku a aj röngen bol v poriadku. ja už neviem mám ešte niakú šancu že ma to prestane boliet??? dakujem za odp.

Nitrak1

Tak to som ani necakal ze tu najdem tento ity priblem co mam ja... Tiez ked som vyzity alebo v slapkach tak ziadna bolest ale akonahle si dam tenisky tak ledva prejdem 300 metrov. Nemam sajny co s tym spravit ... Vam sa to spravilo samo ? -alebo este otazocka - treba to rozhybat alebo radsej to mat vklude ? Pomaha nato nieco ? Daka bandaz abo co ? Lebo lietam na paraglidingu teraz mam ist do turecka a neviem si predstavit kdesi slapat s 20kg batohom.

Oggy

Chlapci moji ja mam to iste,ale si z toho ze donedavna som behaval len na aute a teraz som razom zacal chodit peso a minuly vikend som presiel asi 20km peso.Tak dufam a verim ze to je len z toho.

lusti

- a dosť sa nachodíš ? asi to chce mäkké zimné topánky, radšej ísť skôr ako sa ponáhľať. Cvičiť s tým, vytáčať, krúžiť a masírovať.
neviem inak :(