vykašlávanie hnisu

Príspevok v téme: vykašlávanie hnisu
ich bin

Zdravim, mám taky problem, že vykašlavam resp. len vypluvam žlté guličky, zrejme je to hnis lebo smrdia. Už som s tym bol niekolkokrat u doktorky dala mi antibiotika a kdejake lieky no neurčila žiadnu diagnozu a ani mi nerobila žiadne vyšetrenie. Stale sa toho nemožem zbaviť, ani neviem čo to je.... doktorka je neschopna ma vysetriť tak sa obraciam s prosbou o radu sem! Dakujem všetkym.

keksa

Ked su mandle predieravene castymi zapalmi uklada sa v nich potrava a ta tam potom hnisa, ja som to mala roky, potom ma to uz zacalo stvat, lebo som vypluvala aj pol az centimetrove hrudky a povedala som si dost, dala som si mandle vybrat, samozrejme odvtedy tie gundže nemam, netvrdim, ze najlepsi sposob je si vybrat mandle, ale ke duz nic ine nepomaha lepsie tak, akokeby mal hnis poskodit oblicky, ci srdce

saska789

To su čapy a vznikaju v mandliach. Aj ja ich tam občas mavam, take smradlave guličky, fuj :-) niekedy to vyplujem alebo si to skus vytlačiť s vatovou tyčinkou. Nejaky čas ich tam potom nebudeš mať ale neskôr sa objavia znova, je to ako začarovaný kruh. Vznikaju preto ak už nie su mandle uplne v poriadku. pomôže iba vyber mandli aby si sa tých guličiek zbavil. Mne dala ORL diagnozu, že mam chronicky zapal mandli. Ale rozmýšlam, že si ich dam vybrať ak už nie su zdrave.

jajka001_

Hlienové spútum (mukoidné) je sklovité, väzké, belavej farby jeho expektorácia býva obtiažna. Vyskytuje sa u akútnej tracheobronchitídy. Pri chronickej bronchitíde býva jeho expektorácia pre-važne ráno, je väčšia pri akútnej exacerbácii a v chladných mesiacoch.
Hlienohnisavé spútum (mukopurulentné) až hnisavé spútum (purulentné) je žltozelené až žltej farby. Hnisavé spútum sa vrství: spodná vrstva je nepriesvitná, žltá zrnitá, obsahuje zapáchajúce hrudky, tzv. Dittrichove zátky, ktoré sú syrovej konzistencie a skladajú sa z rozpadnutých buniek, baktérií a kryštálov mastných kyselín. Stredná vrstva je priesvitná, zelená, serózna a horná vrstva je spenená, belavá. Vyskytuje sa pri chronickej bronchitíde, u bronchiektázií, pri pľúcnom abscese, pri prevalení empyému do bronchu.

www.medinfo.sk

jajka001_

to z hrdla, z mandlí
našla som o tom nejake članky ale vraj sa to nedá liečiť. ze to vlastne nie je choroba.
lekarka asi nevie čo to je ked ti dala atb...poslala ťa na krčné?