majetkove vysporiadanie,,,

Príspevok v téme: majetkove vysporiadanie,,,
hela34

manžel ma podvadzal,same hadky az som ho vyhodila z bytu,to sa mu hodilo najprv byval u matky potom sa odstahoval k priatelke,zrazu znova byva u matky ale podal o rozvod,koli bytu,ale byt nemame ešte odkupeny aj ked mame podanu žiadost,vraj ho nemožme predat lebo niesme vlastici len najomci,možem ho odhlasit z bytu ked tu už rok nebyva a len ja s dcerkou maloletou platim najomne,,,prosim o akukolvek radu,,,,dakujem,,,

GiovanniX

normalne:)ak kupujes najomny byt tak treba ist na bytove druzstvo prepisat najomcu a predavac a kupujuci sa popri tom dohodne o predajnej cene,kedze ten byt nie je v podnajme aspon si tak myslim ale v najme cize od napr.SBD.Aspon u nas sa tak robi.

GiovanniX

Datelinka manzel je tiez spolunajomca a neverim ze prenecha byt len manzelke a dcerke.Ide mu o peniaze ak som to dobre ja pochopil,takze maju to jedno ci predaju teraz ako najomnici,alebo ako vlastnici byt.

datelinka

hela, čo vlastne teraz chceš riešiť? do rozvodu ste stále manželia a teda trvá bezpodielové spoluvlastníctvo manželov. okrem toho, ako píšeš, byt nie je váš, nemáte ho odkúpený. takže čo si delíte?
ak dobre rozumiem vašej situácii, bolo by najmúdrejšie najskôr sa nechať rozviesť a ukončiť BSM a potom byt odkúpiť už len tebou do tvojho vlastníctva.

hela 34

ano byt je na oboch,takže ho možem predat,on podal o rozvod lebo ta jeho handra nechala svojmu ex,dve decka a bola naučena na peniaze,tak asi nanho tlači aby sa rozviedol,ked dostane ten moj peniaze nastahuje sa naspet k nej,,,,uver ani požičku nemam ide mi len o ten byt aby zostal pre dceru,,,,

nexus

....to by si nejako musela dokazat, ze tam nebyva... niekohovysackovat z bytu nieje jednoduche, ked je tam prihlaseny...
akoze kvoli bytu podal o rozvod, co je to za blbost?

GiovanniX

Ak si najomnicka ty,cize na tvoje meno je pisana najomna zmluva bez manzela tak ano mozes ho odhlasit.Ale ak aj on je ako spolunajomca cize aj jeho podpis tam je na najomnej zmluve tak to je problem.Byt mozes aj teraz predat len sa zmeni najomca,nie majitel a najomcovia sa navzdajom dohodnu o financiach ze za kolko ho predaju-kupia,ale ak mate uvery pobrane tak ho ani neodkupujte,lebo kym nie ste vlastnikom bytu,tak exekutor vam ho nemoze zobrat,ale ked uz ho budete mat v osobnom vlastnictve tak rovno vam moze zobrat byt.Ale hadam to ti je uz davno jasne :)