Ak mam odporučanku na operáciu, tak musim na nu isť?

Príspevok v téme: Ak mam odporučanku na operáciu, tak musim na nu isť?
Lenka010

Mam odporučanku od ORL na operáciu prederavenej prepažky, myslite že ak s tou odporučankou pôjdem na vyšetrenie do nemocnice tak už ten chirurg čo tam bude nemôže povedať, že ta operácia nie je potrebna? Musim už na ňu isť či chcem či nie? Mne sa do toho moc nechce, no neviem či sa môže stať aj to že v tej nemocnici mi povie že netreba operáciu.

Lenka010

Dakujem zuzic, lebo na tu operáciu vôbec nemam naladu no ak by chirurg povedal že je to nutne kvôli držaniu nosa... tak pôjdem ale ak povie že môžem s tou dierkou žiť a nebude sa zväčšovať tak budem rada. No pôjdem tam na vyšetrenie už len kvôli mojej spokojnosti na čom som, len som sa bala toho že chirurg bude musieť akceptovať tu odporučanku. Tak dakujem zuzic ukludnilo ma to :-)

zuzic

lenka je to mozne ze lekar v nemocnici ti aj napriek odporucaniu ineho lekara povie ze operacia neni potrebna. kazdy lekar ma na to iny nazor napriklad s tymi mandlami, brata poslali na vyber a v nemocnici mu povedali ze vyber potrebny nie je a dobre spravili nema ziadny problem.
mne lekarka hovorila ze operacia neni potrebna a ked som sa objednala na vysetrenie do nemocnice tam ma bez nicoho objednali.
takze je to mozne- kolko lekarov tolko nazorov:)

Lenka010

A tak isto to môže byť aj s mandlami, nie? Že v nemocnici povedia že to nie je až take zle aby sa museli vybrať... a ja napr budem mať odporučanie na vyber.

Lenka010

Ja som len chcela vedieť že ak mi moja orl už dala teda odporučanku na operáciu, či je možne že ten chirurg povie,m že operácia nie je potrebna, že to nevadí... alebo sa bude riadiť tej odporučanky že operácia bude a hotovo ak už mam nato odporučanku.

zuzic

moze sa stat ze aj chirurg v nemocnici povie ze operacia neni potrebna,ale myslim ze to neni pravdepodobne ze jeden lekar by videl deravu prepazku a druhy nie;) ale nasilu nemoze ked nemas problemy zbytocne sa nedavaj prinutit ta nemoze

irmi

Lenka, operáciu môžeš odmietnuť kedykoľvek, žiadne "pokuty" ani "storná" sa neplatia :) choď tam a uvidíš, čo ti chirurg povie.Veľa sa pýtaj, na všetko. Lekár je povinný (zo zákona) ťa poučiť tak, aby si rozumela, aj o priebehu operácie, aj o možných následkoch, aj o prípadných alternatívach...