Superenie so svagrinou?

kakavicap

Anita11 :) Este raz dakujem :)) Ak chces, mozeme si este popisat na tuto temu, ale radsej by som uz pisala mailom, ak by ti to nevadilo.. ak budes mat chut, napis mi na : pepsa@post.sk ...

Anita11

Áno, veľmi dobre poznám tieto typy žien, ktoré sú samé so sebou nespokojné a každá, podľa nich lepšia, krajšia, šikovnejšia... je pre nich akoby nepriateľka a konkurencia. Je to hlavne v ich hlave. Taká osoba sa nedíva na to, čo pre to, ako vyzeráme, čo máme, alebo čo sme dokázali v živote, sme museli urobiť alebo robíme, našu snahu a prácu nevidia, už len výsledok. Im tá snaha chýba a ľahšie je pre ne závidieť a nenávidieť, ako sa pričiniť, aby aj oni pre seba niečo spravili.
Keďže už mám 46 rokov, mám na to bohaté skúsenosti a moj postoj k tomu sa rokmi vyvíjal a je teraz taký, ako som napísala v prvom príspevku. Zo začiatku mi to tiež vadilo a bolelo ma to, že som vinná, za niečo čo nerobím.
V skratke: Pomocť druhému, ak o to stojí, neprovokovať zbytočne, ale ani sa veľmi netrápiť preto, že sa s nami niekto porovnáva. Mám aj skúsenosi tie príjemnejšie, že som niekedy aj príkladom a inšpiráciou, nie len objektom krivdy.
Prajem ti, nech si radšej tou príjemnou inšpiráciou.

kakavicap

Anita11 dakujem za povzbudive slova :)) my sme kvoli tomu mali mensiu nezhodu, je to na dlhsie ... Ja som proti nej nikdy nic nemala, ale asi pred dvomi rokmi zacala byt sebou velmi posadnuta - teda svojim vyzorom, postavou a tak... a ja som si to "odniesla" ...

Anita11

Ak to nie si ty, čo sa snaží byť za každú cenu lepšia a stredobodom pozornosti, ži svoj život, ako najlepšie vieš, rob všetko tak, ako uznáš, že je to správne. Vždy sa nájde niekto vedľa nás, čo je žiarlivý na naše úspechy, alebo je závistlivý. Nenechaj sa tým otráviť, nakoniec je to znamenie, že si tá lepšia a možno len motivácia pre zlepšenie tej druhej, ak je zároveň ona snaživá.
Niekedy to može byť otravné, hlavne, keď tá druhá je napr. lenivá niečo vo svojom živote a konaní vylepšiť a len si robí krivdy. Vtedy si uvedom, že to je hlavne jej problém, s ktorým ty veľa asi nespravíš, jedine, že ju nebudeš úmyselne provokovať.
Keď ti to bude veľmi nepríjemné, tak si len tak pre seba s úsmevom povedz:"No, čo, zabijem sa, keď som dobrá????"