Priateľ

Príspevok v téme: Priateľ
lizzie

Dobrý deň,
chcela by som poradiť, čo mám robiť. Mám 22 rokov, priateľ 24. Cítim sa psychicky zle už tretí deň. Spoznala som jedného chalana, kamarátili sme sa. Prejavoval o mňa záujem, chodil za mnou. Spočiatku som sa bála, aby som mu neublížila, keby že sa doňho nezaľúbim, ale časom som ho začala mať rada aj ja viac. Stretávali sa, chodili na výlety a zrazu sme sa minulý týždeň dali dokopy. V sobotu sme spolu strávili takmer celý deň, no v nedeľu mi písal, že rozmýšľal nad nami. Že by sme mali trochu pribrzdiť, že vidí, že je to na mňa rýchle (spoznali sme sa začiatkom júla). Spočiatku som ho brzdila ja, lebo som nechcela povedať mu, že ho mám rada, keď som si nebola istá, lebo by som mu neskôr tým mohla ublížiť. Prečo teraz chce on pribrzdiť, keď už sme boli spolu? Vraj sa budeme stretávať ako predtým, spoznávať sa, aby som bola neskôr pripravená na vzťah. Len prečo to povedal teraz, keď už sme začali spolu chodiť a tvorili sme pár? Na jednom fóre má v statuse napísané, že chce teraz pokoj od všetkého. Neviem, čo sa stalo, nič zlé som mu podľa mňa neurobila. Ešte v sobotu vravel, že ma ľúbi. Možno chce trochu času, usporiadať si myšlienky. Nechcem ho stratiť, ale zase nechcem byť naivná, nejako sa mi ešte v láske veľmi nedarilo. V pondelok som mu napísala SMS typu "Ahoj, ako sa mas, kamoske napisat mozes predsa." Odpisal, ale SMS sa mi zdala taká chladná, ani keď sme boli len kamoši, nebola taká ako teraz, vtedy vždy pripojil aj smailíka. Potom večer sa mi ozval na nete a písali sme si, ale nebolo to už ono. Vraj dva dni nespal. Prečo teda nespal normálne? Môže ho niečo trápiť? V utorok som mu napísala SMS, že aký je výsledok, bo mal niečo dôležité v ten deň. Ani za neozval a keď bol na nete prihlásený a ja tiež, nenapísal. Ozývať som sa už nechcela prvá. Mala by som? Nechcem naňho tlačiť, aby som to nepokazila. Viem, že nepoznáte ani jeho ani mňa, neviete, čo sa mohlo stať (neviem to ani ja, prečo sa mohol tak zmeniť), ale neviete mi dať aspoň nejakú radu? Mám sa mu zase zajtra ozvať a napísať, ako sa má a pod. alebo nechať ho tak a teraz je rada na ňom, aby sa ozval on mne? Keď sme si ešte v nedeľu písali, spýtala som sa, či príde za mnou. Povedal, že dnes nie (ako v nedeľu), ale cez týždeň. Nebývame ďaleko od seba, len 4 km. Chcela by som ho vidieť. Aj ako kamoška by som s ním chcela pokecať, len zistiť, ako to je osobne, nie takto cez net. Aj by som prišla do jeho mesta ja, len neviem, či má skúsiť sa ho to spýtať, či nepojde von, aby som naňho nevyvíjala nejaký tlak a necúvol úplne..:( Podľa kamošky mám teraz počkať. Nech sa ozve on. Len je to hrozné, to čakanie, bolí to.. Snáď sa mi ešte ozve, keď mu začnem chýbať.

rozumiem ti

v prvom rade si ujasnite, co presne v jeho ponimani veta: chcem byt iba kamarat znamena. aky kamarat, ake kamaratstvo ma na mysli? take, ze on si moze robit co chce, ty budes nanho cakat doma a budes poruke, kedy si zmysli... psychicky aj fyzicky? ujasnite si to. a podla toho sa zariadte dalej. nezabudaj, ze pre teba nie je podstatne co chce on, ale v prvom rade to, co chces ty. a ked sa to nebude stretavat, vase predstavy, nestracaj zbytocne cas a prilezitosti. moj nazor.

lizzie

Nechápem ho trochu, bo vraví, že chce byť kamarát, ale objíme ma a aj mi dá bozk. Môže to byť preto, že ma potrebuje dobre spoznať? Nielen moje dobré, ale aj zlé vlastnosti a nechce hneď do vážneho vzťahu, keďže sa nepoznáme až tak dlho? Len nechce ma sklamať asi, keď by to nevyšlo..

lizzie

Ďakujem za Vaše reakcie.:) Vyvíja sa to ďalej. Dnes prišiel ráno za mnou, na chvíľu, lebo šiel potom do práce. Rozprávali sme sa, najskôr som sa veľmi neusmievala, lebo som nevedela, čo bude a on sa ma stále snažil niečím rozosmiať, čo sa mu aj podarilo. Chcel by byť kamarát v zmysle stretávať sa ako doteraz len nič vážne zatiaľ (myslím intímnosti a sex). Chce, aby sme sa spoznávali a nechce na mňa ísť rýchlo. Ja som vážny vzťah ešte nemala. Ale priťahujem ho vraj, bozkávali sme sa. Chcem ho ďalej spoznávať, len chcem, aby sa o mňa teda snažil. Uvidím, ako to bude ďalej, ako budeme spolu tráviť čas ako kamaráti a či z toho naozaj môže byť skutočná láska. Asi treba sa spoznávať viac, nepoznáme sa ešte tak dobre, keďže sa poznáme len od začiatku júla. Ale tiež by som nemala asi dať najavo, že ma má istú. Chcem, aby ma dobíjal..

kikush

Presne tak, mne to pripadá, že ťa chcel dobíjať a teraz keď ťa má stratil záujem. Keď ťa ľúbi chcel by sa s tebou stretnúť a žiadna diaľka by mu v tom nebránila, rovnako mu nič nebráni ozvať sa ti. Byť tebou, určite by som sa mu neozývala ak on o to nestojí nevnucuj sa mu, mohlo by to mať úplne opačný efekt. Kašli na neho aj keď je to ťažké som si istá, že príde ďalší lepší, si ešte mladučká.

nikki.7

Podľa mňa by si mala počkať anie sa mu vnucovať.To chlapi nemajú radi a niekedy ich otravuje aj tá smska typu:Ako sa máš atď...Počkaj a ak sa neozve,nestál za to a príde ďalší.

vitali

No tak počkaj teraz ty, či sa ozve. Nemôžeš mu len ty písať,ked to navyše skončí chladnou reakciou. Mozno to nemá výsledok, zatiaľ. Chápem, že si sa bála, aby si mu neublížila, to je pekné gesto, možno si aj on uvedomil, že spravil nesprávnu vec, ked by ťa mal nútiť... Skús vyčkať, možno ti sám povie, čo ho trápi. A nemusí to mať s tebou nič spoločné.Možno je to v ňom, ale to len môžme všetko predpokladať. Ved keby mu nic nebolo, aj tá komunikácia by bola iná a prívetivejšia.