Štrajk súkromných lekárov

Príspevok v téme: Štrajk súkromných lekárov
pacientík

Od dnes vraj lekári asociácie súkromných lekárov budú štrajkovať tak, že budú oceňovať a účtovať svoje výkony samostatne priamo pacientom ako disjunkčnú starostlivosť.
Ich požiadavky:
Nechceme všeobecné ohrozenie disjunkciou cieľov ZS,
chceme liečivá pacientom v konsenze s lekármi, nie lekárnikmi,
nechceme otrocké jarmo zdravotných poisťovní,
nebudeme pracovať zadarmo,
budeme svoje výkony oceňovať sami,
ako súčasť štrajku lekárov ASLSR

elca

ja neviem
sestra je ucitelka a tým pridaju 9-60e
a lekari odmietli 300 e
ved mali zobrat a o rok dva ked kriza polavi mali riesit zvisenie platov znova
/ta kriza podla mna potrva aj 30 rokov/

poznate chudobneho lekara?

majka_21

Pozrite sa, ja si uvedomujem, ze ako socialna pracovnicka nemozem zarabat 1500 eur na Slovensku. A ja to ani nechcem. Mne by bohato stacilo mat cca 500-550 na zaciatok, aby som mala aspon z coho zit! A to nevravim o tom, zeby som si chcela vziat hypoteku na byt - to by som potrebovala aspon 700 eur (nehovorime o hypoteke na 5-izbovy byt... mne ako jedincovy by stacila 1-2-jka). Ale tu ide o princip. Nesuhlasim s tym, ze socialny pracovnik nie je zodpovedny za zivot klienta (hovorim o socialnych pracovnikov v zariadeniach, nie na uradoch - viem, diferencujem, ale je to tak):
- pride do zariadenia dieta, ktore je pridelene sudom, kedze jeho biologicka rodina ho zanedbavala a tyrala (stretla som sa s detmi, ktore nemali viac nez 2-3 roky). kto aspon trosicku pozna psychologiu alebo cita vie, ze dieta sa najviac vyvija do 3 rokov zivota a co v nom "zakodujeme", to ovplyvni najviac jeho buduci vyvoj, inteligenciu... pani v zariadeni mi vravela, ze raz k nim doviezli dieta, ktore sa balo moc dospelych (mohlo mat 9-10 rokov). ublizovalo sa mu. ak mu ublizi aj socialny pracovnik (to nie je udrzbar na zachode!), moze si to moc odniest detska psychika, ktora je velmi krehka. a potom ze citame o samovrazdach deti! takze toto nie je zodpovednost za cloveka? a ako som uz spominala miliony papierovaciek a vsetko si to spolu zosumarizujeme, je to zaplatena robota? NO JASNE ZE NIE JE. a to som vedela este predtym, nez som nastupila na tuto skolu. takze asi sklamem niekoho, kto si mysli, ze som tu pracu si vybrala pre peniaze. ak by som si mala vybrat pracu pre peniaze, tak idem na medicinu alebo na pravo. ale mna by to nebavilo tieto odbory. tak som sla sem. neohodnotena, vyzmykana... ale tu pracu milujem. nie som fanaticka, len normalne zmyslajuca osoba, ktora je rada, ze aj napriek hororovym podmienkam si vybrala pracu, ktora ju bude naplnat. a nemenila by som so ziadnym lekarom.
Ten datum som si inak nevsimla :-) ale ako vidite, stale aktualna tema ;-)

sweater

ale ja v ziadnom pripade netvrdim ze ostatny su spravodlivo ohodnoteny, ze je vobec niekto v tejto zavsivavenej rozkradnutej krajine, ale aspon su ochotny sa bit za svoje.

vevericka

noo pokial sa dobre pamatam asi tak pred rokom dva bol masivny odchod hasicov z povolania a isli robit uplne nieco ine..to sa vtedy nestrachoval nikto, ze kto bude hasit, chodit k nehodam..to vsetci suhlasne pritakali, ze ano chudaci hasici..ked lekar tak ich podme ubit, co si to dovoluju..
ked sa vsetci (totalne vsetci) spravaju trhovo, teda kdo da viac, preco by sa nemali aj lekari, ved nie su z inej planety a to, ze je ozaj niekolko uplatkarov(kto ich tak vychoval??pacienti)sa neda pausalizovat na vsetkych), volakedy zuby liecili kovaci(vytrhnutim kliestami) aj tak sa da..
estelen maly dodatok ja lekar nie som, esteze, nervy na pacientov by som nemala;)

vevericka

no ja ako pacient patrim pod sukromnu nemocnicu..tam sa ziadny strajk nekona..zubara mam sukromneho, zensku tiez..
vies ono je trocha zamotany kruh..mas limit, uz si ho dosiahla..pride pacient a ty ho bud vezmes, ale vlastne ho vysetrujes zadarmo, lebo poistovna ti to nepreplati,alebo ho nevezmes a si ten hajzel, ktory ho nevysetril, ale objednal za pol roka (pretoze az v tedy mas volne miesto koli limitom) a zasa si na zaciatku..a v statnych nemocniciach je to rovnako..tiez prikazuju svojim lekarom a ambulanciam, aby objednavali pacientov podla limitov..a pacienti ale nefrflu na poistovne, ale na lekarov..a tie platy kopiruje z entrendu>Podľa štatistického zisťovania o cene práce ISCP (Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR) zarábal všeobecný lekár – zamestnanec za rok 2010 hrubú mesačnú mzdu vrátane všetkých odmien, príplatkov a náhrad vo výške 1024 €, zamestnaný špecialista – internista 1225 € a chirurg 1564 €.
ad 1 je to HRUBA mzda, ad2 VSETKY PRIPLATKY ZA SVIATKY ATD UZ VTOM SU..lekari sa za sviatkami priam zabijaju..su lepsie platene..ad3 netreba zabudat, ze to je priemer..iny plat ma lekar s cerstvymi atestaciami a iny docent s 30 rokmi praxe..ale su obaja v tom priemere..

Majesty

sweater, to je sice pravda, ale pravda je aj to, ze aj hasici, policajti co nas ochranuju, ked my (alebo lekari) mozme kludne v noci spat. Neriskuju zivot ?!

A za aky peniaz?

Preco by mal byt lekar TOP 1 a zarabat 3x viac ako iny - top 2 ci top 3 ale taktiez extremne dolezity clen spolocnosti?

Ked daju lekarom, budu musiet aj inym - bez koho by spolocnost nefungovala.

A tam to viazne, kazdy si mysli, ze on je najdolezitejsi atd..

Ja viem, ze lekar je jeden z TOP 1 - avsak odtial potial. nechcu 300eur?
Kto im brani v zalozeni sro? Kto im brani vo vycestovani za pracou za hranice?

No a ano - robia to aj za peniaze, ale aky by to bol lekar, ak by dosiel do Afriky a uctoval si 3000 eur mesacne, od ludi co na to ani zdaleka nemaju ?

Moralka ma byt v kazdom povolani.. Preco to vobec nechali dojst az do krajnosti?

A este jedna a extremne dolezita vec :
Nech zdvihne ruku hore ten lekar, ktory NIKDY nezobral uplatok a tym padom si neprilepsil nad svoj plat.

Vies - a kazdy kto si mysli, ze zivot nie je fer. Dost vela ludi je lahostajnych, alebo ako to napisat - mysli si, ze "ono sa to nejak (samo od seba) vyriesi" . Ak je niekto zitnostnik, a nedari sa mu, preco to potom robi? Ak je niekto lekar a dostava nizky plat - proste preco to robi, nech ide niekam prec.. Ale naco robi bububu okolo toho a este sa vyhraza, ze necha pacientov tak..

A presne tak - lekar ma zodpovednost, ale KTO HO NUTIL STUDOVAT MEDICINU ??????

KTOOOOOOO ???

Tak nech sa pochlapia a nech sa spravaju zodpovedne a nie ako posledne kulvi, cu vyplakavaju ze joj mam malo, dajte mi viac. BLBOST NA ENTU!!! sociopati.. pijavice systemu.. aky je rozdiel medzi ciganmi a lekarmi v takom pripade ?!

A ano - ak by som bola medickou, jednoznacne by to bolo zadarmo. O tom to je ... clovek by nemal "pomahat za vynutenu odmenu" ale za odmenu, aku mu da ten, co tu pomoc prijal. Konieckoncov, tak by to malo fungovat v absolutne vsetkych povolaniach.

Isli tam pre peniaze? Tak na medicine asi nedostatocne ucia matematiku, alebo sa niekto fatalne prepocital ;)

(ktovie, co budu o par rokov hovorit pravnici, ked ich bude viac ako nepravinkov a akonomovia a tak dalej.. poznamka: ti studenti, co to robia pre peniaze v prvom rade)