šošovky

Príspevok v téme: šošovky
majkaaa

prosím Vás, chcem sa spýtať tých ktorí nosia šošovky, chcem si ich dať namiesto okuliarov, ale u očnej lekárky sú dosť drahé a pozerala som nejaké na internete čo sú oveľa lacnejšie. chcem sa teda spýtať či si aj vy objednávate cez net šošovky, chcela by som teda ušetriť ale ak mi to má zrak ešte viac poškodiť radšej si priplatím.môžete mi poradiť konkrétne nejakú značku?

luckaaaaaaaa

ja som bola na konzultacii o sosovkach u ocnej. ta mi predpisala konkretnu znacku aj dioptrie. jedno balenie roztoku aj sosoviek som si kupila u nej a odvtedy si objednavam cez internet a nemam s tym ziaden problem. penieze, ktore som dala len za sosovky u ocnej mi stacili na sosovky + roztok z internetu:) takze z internetu sa to oplati ovela viac. ja objednavam zo stranky vasesosovky.sk, kde maju pre stalych zakaznikov aj zlavy a darceky ku kazdej objednavke:)

TrainingBoy

a este nieco .. samozrejme ze jej nemusi sediet konkretna znacka, ale aj lekar jej nejaku odporuci a az po case zisti ako jej sedia, ci nie? inac sa to zistit ani neda a vpodstate tie rozdiely tam nie su az take velke ...

TrainingBoy

tak je to najbezpecnejsie, to je pravda, ale pokial nieco nesedi tak to na ociach pocitis. No ja som zase prikladom toho ze sa nelisia, mam rovnake na okuliaroch aj na sosovkach, ako ja neodhovaram od navstevy ocneho, hovorim len ze je aj ina moznost a ja som s vysvetleniami optika nebol velmi spokojny v porovnani s cenou.

denniska

ja nesuhlasim, kazdemu sadne ina znacka, takze tvrdit tu ze tieto a tieto su najlepsie je scestne. Treba vyskusat viacero. Ja som si teda presla niekolkymi druhmi, a mozem tvrdit, ze tie, ktore su povazovane za velmi dobre a kvalitne, mne absolutne nesadli. A vyska dioptrii sa lisit moze, som zivym prikladom. Mam rozdiel pol dioptrie. Ja sa urcite priklanam k nazoru, ze prvykrat treba skocit k ocnej. Po case kludne objednavaj z netu, ale na prvykrat by som neexperimentovala. Je to tvoj zrak a netreba sa s nim zahravat. Tod moj nazor:)

High Priest

ak vies hodnoty dioptrii a zakrivenie co by ti mal pri vysetreni lekar zapisat do zaznamu tak v pohode si objednaj z netu,su LACNEJSIE.Je to jednoduche.A znacku ? ja odporucam bausch&lomb,a ked chces konkretne tak soflens 59,su vhodne pre prvonosicov

TrainingBoy

a ja zase nesuhlasim, pokial vies vsetky udaje tak nepotrebujes ocneho ani optika, a ocna by ti mala poskytnut udaje o tvojich ociach tak ci onak, sak preventivne prehliadku su nutne. Dioptrie by sa lisit nemali, pokial mas len stvrt rozdiel dioptrii medzi ocami tak si mozes zobrat rovnake dioptrie na obe oci. Dalej si zisti BC(zakrivenie) a DIA(priemer) no to neznamena ze to musi na 100% sediet, cize ak ti povie naprikald 14 tak si mozes kupit aj 14,2 pokial ti nebudu robit problem pri noseni, lebo to znamena ze budu o trosku vacsie(ale nemali by). Znacku mozes skusit naprikald Air Optix od CibaVision alebo ine ... Techniku vkladanie a vyberania ta ucia ked si ich kupis u optika, ale mna ju ucil tak mizerne ze prvykrat mi trvalo asi 10 min kym som si ich dal, no vyberanie som uz isiel podla seba a to som mal hned. Cize ta technika bola na hovno, vpodstate ich treba zobrat na prst, najlepsie na dva, druhou rukou si pootvorit oko, pozerat sa tak aby bola zrenicka v strede a potom prilozit tak aby ti sadla, mozes trosku pohybat, obcas je pod nou vzduch a ten znemozni prilnutie. Nebat sa poriadne prilozit, tak ze sa cez sosovku aj dotknes oka. Vyberanie je lahke, znova dva prsty ako pinzeta a vyberes, problem moze byt ale vecer, ked sa ti uz nezaslzuju oci a sosovka zacne byt sucha, vtedy vyberanie moze byt neprijemne, ale aj na to mam specialnu techniku :) cize ak mas nejake otazky kludne sa spytaj, no pametaj, ruky vzdy ciste.

siisa 25

ja som bola tiez prvy krat u ocnej aj na vysetrenie,a to som chcela len farebne,lebo okuliare nenosim,neriskuj,musia Ti predtym urobit vysetrenie oci a odporucit ake sa Ti hodia a poucit o noseni a tak,takze utekaj k svojej ocnej

denniska

suhlasim s asterion. Urcite prvykrat nekupuj z netu, zajdi si za ocnou, kde ti poradi i s aplikaciou a v neposlednom rade ti urci i spominane zakrivenie a vysku dioptrie. Ja som dlhorocnou nositelkou sosoviek a vzdy objednavam u svojej lekarky. Takze urcite si zajdi za ocnou lekarkou, ktora ti vsetko povysvetluje a poukazuje, a mozno po urcitom case vyskusas i objednavku z netu.

asterion

majka, prvýkrát ani pomyslieť, že by si si sama kupovala šošovky z internetu!!! ako sa chceš naučiť aplikovať ich, starať sa o ne? a čo výška dioptrie? vieš že pri kontaktných šošovkách sa môže líšiť od počtu dioptrií, ktoré máš v okuliaroch? a čo zakrivenie šošovky? to je zdravotná pomôcka, nie púťové lízatko. ak budeš nosiť šošovky zdarne niekoľko mesiacov, kupuj si hoci aj z netu, ale prvý raz rozhodne a jednoznačne NIE.