Kedy na cytologické vyšetrenie?

Príspevok v téme: Kedy na cytologické vyšetrenie?
Luckasweet

Pekný deň,mám 24 rokov a chodím každý rok na gynekologické prehliadky.Už od júla nemám priateľa a teda ani pohlavný styk.Kedy je vhodné ísť na vyšetrenie?Koľko dní po menštruácii?Ak nebudem mať ďalej pohlavný styk a cytológia bude v poriadku,aj tak mám každý rok absolvovať cytologické vyšetrenie?

ada32

Prosím vás, chcem sa spytať, že či normálna, bežná cytologia u gynekologičky je zameraná iba na to, či som zdravá akože normalne, či nemam žiadne zapaly a ine ochorenia, alebo je zameraná hned aj na zistenie priznakov rakoviny krcka maternice, pripadne hned zistenie rakoviny krcka maternice... to je jedno vysetrenie ?? alebo na zistenie ci nemam tuto rakovinu sa robí nejaká iná cytologia ... hm ?? dakujem

nikolka:)))

ako casto sa robi toto vysetrenie? ja som bola minuly rok, prvykrat, platila som 10 eur (neviem, ci aj poistovna nieco platila). tento rok som este nebola na preventivke, ale chystam sa na zaciatku buduce roka, budu mi robit aj cytologiu, ci az o dva roky?

neva

- Na cytologické vyšetrenie majú nárok ženy vo veku od 23 do 64 rokov.
- Ak máte po sebe dve negatívne cytológie, ďalšiu preventívnu cytológiu poisťovňa preplatí po troch rokoch.

janka666

Presne tak. Je jedno či si pohlavne aktívna, alebo nie si, prevencia musí byť aj kvôli sebe samej, že je všetko tak ako má byť a nič ťa neprekvapí.

bazalka

Nie som si tým úplne istá, ale podľa mňa treba cytológiu absolvovať bez ohľadu či máš práve partnera alebo nie. Veď je to prevencia rakoviny, ktorú môžeš dostať aj keď práve sexuálne nežiješ.