ako sa zdravo stravovat ale neschudnut?

Príspevok v téme: ako sa zdravo stravovat ale neschudnut?
marička12

Ahojte! Chcela by som začat jest zdravšie jedla a potraviny-kvôli akne-kedže v mnohých prípadoch sposobuje nezdrava strava akne. Mojimi prehreskami su hranolky, sladkosti raz za čas cipsy. Inač jem všetko ostatne v normalnom množstve, doprajem si aj vela ovocia, teraz v zime menej zeleniny kedze mi nechuti. Mam vsak dost chudu postavu, bojim sa jest zdravšie lebo pod zdravou stravou si viem predstavit len ovocie, zeleninu, jogurty a podobne. Vedel by mi niekto poradit a pripadne odporučit aj nejake chutne zdrave jedla a recepty??...dakujem

- mira

Ak sa začneš zdravo stravovať, v prvej fáze nastane mohutné čistenie organizmu od usadených hlienov, škodlivín. Často je to sprevádzané chudnutím, pretože organizmus uprednostňuje upratovanie pred naberaním hmoty. Má to svoj význam a treba to "pretrpieť", pretože potom nastane prílev vitality a energie, ktorá stojí za to. A telo naberie harmonické tvary, ktoré sa určite budú píčiť nielen tebe, i okoliu.
Predstavy o zdravej strave si môžeš urobiť zo strínok www.makrobio.wbs.cz
makrobiotika.aspone.cz
Nepatria tam mliečne výrobky, ani veľké množstvo ovocia. Nauč sa pestro pripravovať zeleninu, obilniny, strukoviny, semienka, používať ochucovadlá a prinesie ti to nielen krásu, ale i zdravie a psychickú pohodu.