poradte mi-podozrenie na celiakiu

Príspevok v téme: poradte mi-podozrenie na celiakiu
prezyvka8842

Dobry den Vam prajem.Zajtra sa chystam na biopsiu creva,podozrenie na celiakiu.muku som vsak nejedla od vianoc a tak sa bojim,ze ak mam celiakiu,ci mi to zistia aj tak.ale jednoducho som to nevydrzala jest,bolo mi hrozne zle a strasne mi padali vlasy.to iste plati aj u mlieka,takisto som to nevydrzala jest,kym mi niekto pomoze.

jajkafr

okrem ochorenia štítnej žľazy súvisí s padaním vlasov kopec iných porúch napr. anémia, nedostatok vitamínov, malnutrícia, genetika...

jajkafr

prezyvka
tak to mi je ľúto... u mňa padlo tiež podozrenie na celiakiu... mám bolesti brucha už asi 7 rokov... o padaní vlasov sa ani nevyjadrujem, tiež mám astmu a alergiu na množstvo potravín a vekom sa to zhoršuje, začala som s alergiou na kakao a teraz už netolerujem ani jahody, broskyne, banány, vajíčka.... tiež lieky, a najhoršie na tom všetkom je že už mám aj autoimunitné ochorenia :( gynekologička má podozrenie od začiatku na celiakiu konečne po 7 rokoch mi spravili odbery krvi, ale boli negatívne nepotvrdili to, pri gastroskopii mi lekárka vzorku na biopsiu nevzala takže neviem na čom som :( ale povedala, že na celiakiu to nevyzerá... ja som mala už také bolesti že sama som sa rozhodla vylúčiť zo stravy všetko na čo mám alergiu a tiež lepok... bezlepkovú diétu držím už skoro mesiac a neviem čo je to bolesť brucha... pred tým mesiac som začala s vylúčením potvrdeným alergénov, samozrejme že diétu držím poctivo a alergény som do seba nedala za žiadnu cenu :) a tiež mi zmizli všetky ostané príznaky čo som mala :) a okrem padania vlasov máš aj nejaký iný problém?

prezyvka8842

Dakujem za odpoved,pravdaze,lekarovi to poviem.akoze ja vydrzim ked je mi zle,aj svrbenie,ale jednoducho to padanie vlasov nevydrzim.uz mi fakt nijake neostanu.aj ked to budem jest tyzden,pridem uz o vsetky.:-(( ja uz neviem co mam robit.ale zase sa to natiahlo,lebo obvodny ma tak ako uz skoro dva roky furt posiela len ku koznej a ta sa uz nastvala,ze tak dost a sama mi dala odporucanie na gastro.

jajkafr

prezyvka
aspoň týždeň pred vyšetrením si mala jesť múku... pretože vyšetrenie bude skreslené a možno ani neukáže že máš celiakiu... povedz to zajtra lekárke pred gastroskopiou, uvidíš čo ti povie... držím palčeky