Tampóny alebo vložky?

lochness

susala - kotex mini su uplne v pohode, pouzivala som ich len na posledne najslabsie dni a aj tak sa zavadzali lahko (ono ked uz mas len slabe krvacanie tak ten tampon ide trosku tazsie dnu)... ale vymenila som kotex mini za jessa mini - su lacnejsie a uplne rovnake, rovnako dlho vydrzia aj sa rovnako lahko zavadzaju, najdes ich v DMke, skus ich, ak ti budu vyhovovat aspon usetris :)

inak ked uz mas tampon 'biely' po vybrati, tak si dalsi nemusis davat, aspon ja to tak robim - na cca 4. den mam akoby 'pauzu' a cely den skoro nic, tak si dam len intimku a potom na piaty den znova mini tampon... stipe to lebo ked nekrvacas ide to tam akoby nasucho :))

susala

a este by som sa vas chcela opytat: kotex mini su rovnako male ako ob mini, a nevadi ze nemaju ten povrch, daju sa lahko zaviest?
vdaka...
a inak tie ob mini mi vydrzia celu skolu cca 7hodin, lebo mam strasne slabe... no a potom poobede mi uz vacsinou "vobec netecie" tak si uz tampon nedavam... raz som si chcela hned po vybrati dat dalsi, ale strasne to stipalo... tak som si nedala... ale to asi preto ze ten predtym skoro vobec nicim nenasiakol.... bl skoro cely biely...

tak prosim poradte stym kotex, dik :)

Weva

Urcite tampony a na posledne slabsie dni vlozka.

Ja pouzivam Tampax s plastovymi aplikatormi, na dlzku su malicke ako ostatne tampony ale v podstate sa vobec nemusis dotknut tela co je skvele najma ked je clovek na mieste kde si nemoze poriadne umyt ruky a podobne.

Nedam na ne dopustit - presne ako pisala nessie - predtym pre mna boli noci uplne utrpenie, stale som sa strachovala co urobim s matracom ked ho nejake riadne zaflakatim... teraz nemam ziadne obavy a komplikacie som nemala ziadne...

Kupat by som sa s nimi nekupala - podla mna ked plavas musi sa ti ten tampon nasiaknut vodou, a ked potom stiahnes svaly zacne pretekat - ci nie?

susala

zaujimavy text, niezeby som o tom pochybovala ale za spomenutie stoji hlavne toto (podlamna): "V mori nie je nutné vymieňať si tampón po každom okúpaní, pretože morská voda je prirodzene dezinfekčné prostredie.". Nemam nic proti, ani osobnu skusenost, len sa to vymyka vsetkemu co som doteraz citala, niekde sa dokonca pisalo, ze v mori sa pocas kramov nemozes kupat VOBEC, ani s tamponom... neviem... ale mam vo zvyku vybrat si tu verziu, ktora mi viac vyhovuje :D

inak ja s kramami iba zacinam, "pravu vlozku" som este nemala iba slipovu (je to to iste ako intimka?), a skusila som OBmini, islo to vpoho celkom... lenze vzdy mam taky divny pocit aj ked ho vobec necitim... to asi zato ze nanho stale myslim:(:)

caro

kotex jednoznacne!!! vyskusala som aj ine, ale na kotex nedam dopustit :) a mimochodom pouzivam tampony nepretrzite uz 10 rokov a ziaden problem.

katy1976

Divcata:) ja som liecena pred 2 rokmi na endometriozu. Lekara som sa tiez pytala: vlozky, ci tampony? Myslim, ze kazda sa dokonale pozname, podvedomie nas nepusti do niecoho, co nie je v sulade s nasim ja:) na den pouzivam tampony, noc vlozka. Som za obe varianty a som spokojna. Usmievam sa, optimizmus sa snazim udrzat v kazdej chvili. A zarucene to pomaha. Viem. Je to niekedy tazke, ale opakovanie je zvyk. A ked si zvykneme byt vesele...stastny to svet mile moje:)

malakatka

Rozhodne tampóny. Ja ich používam aj v noci. Bez problémov. Raz som bola u našich a dostala som menzes a mama mala len vložky a tak som do obchodu šla s ňou, no koniec :-DDDD Ako s plienkou. Tampóny boli pre mňa vykúpením.Áno, na začiatku to bolelo, asi pár dní som si zvykala. Keď som prešla etapou prvého sexu, už bolo používanie tampónov malina. Nedám dopustit :-)