V škole ma neobjektívne hodnotia profesori

Príspevok v téme: V škole ma neobjektívne hodnotia profesori
školáčka

Ahoj.
Čo robiť, ak vás vyučujúci neobjektívne hodnotia oproti svojim spolužiakom? Majú nie primerané správanie ku mne a poza môj chrbát hovoria, že chodím na blic, schválne sa vyhýbam predmetom, atď. Z predmetov, čo som mala na jednotku mi bez slov zaokrúhlili dvojku.
Mám vážne zdravotné problémy, nesťažujem sa síce, ale odráža sa to na absencií. Ako toto riešiť? Rozhodla som sa, že prácu nebudem robiť navyše, nebudem veľmi už ochotná, pretože moja snaha nie je ohodnotená a navyše je zbytočná, váš názor je aký???

lost

wow, tak to tam je o kusok lepsie ako som si myslel, velmi pekny popis :)

no hej, tie cla + dane + poplatky + poplatky na poplatky budu dost vysoke :)

A to ze si cenia zakaznika, to si brutalne cenim tiez.. Toto proste americania vedia :)
tu na slovensku som sa s tym stretol asi len dva krat. Tu ked idem casnikovi povedat ze chcem zaplatit, este pride taky ze "co to odomna zase chces" :D ale nie kazdy, bohuzial ale dost ich je...
ale nasiel som zopar sluzieb aj u nas, kde si zakaznika celkom cenia a su ferovy :) take sluzby vzdy uprednostnim pred ostatnymi :)
napr take taxi... idem so psom, a taxikar ze no psov nenavidim, to bude za poplatok :D
tak mne je ako totalne fuk, ked mi to za par supov urobi, tak prosim :D
ale nasiel som taxi sluzbu ktora je proste 2x lacnejsia a su 2x milsi a proste mily voci mne, a za to ich vyuzivam aj 100x mesacne :)
ale uz aby som si pravil vodicak, aby som mohol mat vlastne auto :D

Ale to ze na tom imigracnom povedali ze Vitaj doma.. tak to by teda brutalne potesilo :) to je snad to najrkajsie co moze novy clen spolocnosti, krajiny, domacnosti pocut :)

I ked to nie je dokonala krajina, podla toho je velmi pekna :)

mimisek

Najviac sa mi paci to, ze sa tu citim ako doma, nikdy som nemala pocit, zeby ma tu ludia brali len ako priselca, chudacika z Europy. Oni su zvyknuti na imigrantov a v podstate su tu vsetci imigranti, vsetci tu maju starych rodicov alebo predkov z Europy a su na to pysni. Vo Francuzsku alebo Nemecku a podobne nikdy nebudes patrit medzi "nich", ani tvoje deti este nie. Citila som sa uzasne, ked mi na letisku na imigracnom povedal - vitaj doma. Su ovela viac napomocnejsi, nezavidia, kludne mozes vonku vyjst aj so slipami na hlave a v pohode, nikto to neokomentuje, nikto ta neocumuje. Tu su vsetky rasy a vsetky tvary, nikomu nie je nic cudne a divne. Na druhej strane, su to pokrytci. Do oci ti nikto nic nepovie, vsetko je len ok a fajn, musis vediet vydedukovat co je ako myslene. Na navsteve ti nepovedia, aby si odisiel alebo cakaju, kym konecne nevypadnes, ale povedia, ze dobre, ze teraz si uz idu napr. umyt vlasy a cakaju, ze to pochopis ako signal, ze mas odist. Su zdvorili az prilis. Super je aj to, ze ty si panom, ked si zakaznik. Skacu okolo teba, velku vacsinu veci vybavis po telefone, nemusis si brat dovolenku. V obchode ti pri pokladni jeden tovar blokuje, druhy ti ho bali do tasiek a este sa aj spyta, ci to nepotrebujes pomoct zaniest k autu. Obdivuju ta, ked vies viac ako oni.
American dream je podla mna to, ze je to krajina neobmedzenych moznosti, ked si snazivy a tvrdo makas, postasti sa ti. Nemame tu ani bohateho stryka alebo nikoho znameho a predsa napriklad manzela prijali do firmy, do ktorej sa je velmi, velmi tazko dostat. A to nema vystudovany Harvard, ale slovensku vysku... Mam rada tychto ludi a ich pristup k zakaznikom.
Raz rano som prisla do obchodu a este nemali napecene rozky, potrebovala som len zopar. Tak si predstav, ze som cakala 15 minut, kym mi tie 4 rozky upiekli, specialne pre mna.

Nezabudni, ze za dovoz auta by si musel platit aj clo, neviem, kolko.

sisa72

No mala som podobný problém s dcerou... a môžem Vám povedať že po návšteve školy sa pani učiteľka veľmi voči mojej dcere zmenila.. netreba sa dať.. niekedy učitelia nevedia čo si môžu voči žiakom dovoliť.. ale ked je veľa tak je vela.. ak máš mať jednotku určite by som to tak nenechala..

lost

Mne sa na USA najviac paci taky "freestyle" zivotny styl. Sice to mam len z filmov, tv, internetu, a trosku od US friends, tak neviem ci je to naozaj aj pravda. Tym freestyle myslim ze su viac odviazanejsi, nie su prilis nafukany (i ked to asi tazko hodnotit), ale hlavne ten jazyk, taky neskutocne zvucny a ohybny, a potom ten american dream (i ked sam neviem co presne to znamena), ale aj ta neskutocna velkost krajiny ako takej, rozmanitost a prakticky "neobmedzene moznosti"
Ale to je len moj pohlad, ako keby lizanie zmrzliny cez sklo, mozno je skresleny :)

lost

Tak v tom pripade to fakt stoji za to :)
neviem co skor, ci EU, alebo USA, ale asi EU, to je predsa len na jednom kontinente a keby daco mam to tu na skok z kazdeho rohu :)
pacia sa mi ceny aut v USA, su super, a mozno by som si nejake to auto aj zobral domov ako suvenir :D
30k by stalo za to na to obetovat, hodnotu by to nestratilo, ale bez garaze by som to tu nechcel parkovat, cize vzdialena buducnost..

ale hej, tu kulturu jedine v americkej rodine by sa dalo zazit :)
to mas pravdu, to by potom jedine chcelo nejaky vymenny pobyt alebo nieco :)

mimisek

Ahoj, prepac, ze som ti vcera neodpisala, uz som sa chystala v tom case z roboty.

Jasne, ako dobrodruzstvo je to skvele, manzel takto pred rokmi presiel autom celu Ameriku:) Neviem, ako to je s pozicanim auta, ked nebudes mat tunajsi vodicsky preukaz, ale snad ti ho daju na pas. Na letisku by ti mali dat peciatku na trojmesacny turisticky pobyt. Ked mas vela volneho casu, aj vlakom to moze byt super. Ja si myslim, ze by to za to urcite stalo. Kulturu vsak prespavanim po moteloch nespoznas, pokial by si nezil s niekym v rodine, tak stale budes mat na vec pohlad turistu.

Akurat vcera som bola na pumpe, benzin nam zdrazel, stoji $3.45 za galon. Hej, tie pocty mas spravne. My najazdime velmi malo - rocne okolo 2000 mil, roboty mame blizko - 6 mil od domu, ale stava sa, ze clovek tych 6 mil ide aj 45 minut, aut je strasne vela. Peso by to bolo rychlejsie, ale nie su tu chodniky, vzdy treba ist vsade autom.

lost

k tomu benzinu, tusim to pocitate tak ze miles per galon ?
cize ak galon stoji (tipnem, ze nie viac ako $4) tak 10 000 mil by na auto s 30mpg stalo "len" $1333 za taku vzdialenost ?
(len take plus minus hrube vypocty pre predstavu, ked uz tu mam niekoho kto mi moze prezradit info z prvej ruky, lepsie ako GOOGLE :))) )

lost

OZAJ
a este jedna vec

odporucala by si taky dvoj az sest mesacny vylet (adventure viac menej) do USA, napriec USA? :)

nieco v style ze bud:
1. si poziciam (kupim a potom predam) nejake auto a bude to viac menej road trip kde by som si pozeral rozne pamiatky, atrakcie a prirodu
alebo
2. ist od jedneho pobrezia na druhe vlakom (minule co som pozeral, tie listky boli vcelku lacne, sa mi zda ze to bolo len zopar stoviek a cesta trva 2-3 dni)
alebo kombinaciu oboch :)

prespavat v lacnych hoteloch, popripade moteloch. proste viac menej zit (alebo spoznat) taky klasicky americky zivot (alebo kulturu, ak by som to tak mohol nazvat).

Co som len tak letmo pozeral, nemuselo by to byt az take nerealne (i ked neviem ako s vízami), cenovo to bude asi poriadne drahy vylet (benzin hlavne, noclah tiez), ale hlavne CI BY to za to stalo :)

lost

Hmm, no to su dost tvrde podmienky :)

Tak je vidiet ze tam je silna konkurencia, teda aspon myslim.

Aspon zostanu ti "najlepsi" a nie ako u nas na SR ze kazdy robi to co ani nevie a konkurencia nulova :D