Ako sa s tym zmierit?

Príspevok v téme: Ako sa s tym zmierit?
kingstonka

Ako to robite vy?
Ako sa vyrovnavate s minulostou svojich partnerov?

Ja mam sice uz 28 rokov, ale moje skusenosti s muzmi su minimalne. S jednym sme sa stretavali asi 4 mesiace, ale aj to len kazdy druhy tyzden na jeden vecer v tyzdni - cize to ani neberiem ako vztah. S druhym to trvalo tiez asi 4 mesiace, bolo to troska intenzivnejsie, ale bolo to len take chvilkove poblaznenie, ktore dlho netrvalo a nebol cas na nejake hlbsie city (aspon z jeho strany isto nie).
A teraz som stretla fajn muza. Je mi s nim uzasne. Ale co mi robi starosti v mojom vnutri, je jeho minulost. Viem ze mal niekolko priateliek, s dvoma z nich chodil 3 a 4 roky...a mne, nemozem povedat, ze mi to vadi, ale neviem....je to taky zvlastny pocit....ked si predstavim, ze s niekym prezil taky dlhy cas, .....ze s niekym prezival nieco take, co teraz ja prezivam s nim...iste, nie som naivna, aby som cakala od 30rocneho muza, ze nebude mat za sebou ziadne skusenosti v tomto smere, ale aj tak ma to obcas vo vnutri zoziera...
Neviem, ci je to len obycyjna ziarlivost?
Alebo aj strach z toho, ze to nebude fungovat? Moze to vobec fungovat, ak je medzi nami taky rozdiel, co sa tyka skusenosti so vztahmi?

sabynka

Nerieš minulosť, ži v prítomnosti a mysli do budúcna. Ak sa kvôli tomu budeš zožierať, zničíš ten vzťah.

chiareee

poznám prípad..
ich vzťah trval cca 9rokov...
on sa chcel ženiť (35rokov)
ona (25rokov) sa nechcela....
ako to skončilo ... on si do roka našiel inú...do roka sa vzali a majú dieťa..
dnes vyzerajú šťastne...
ak nemá za sebou niečo extrémne zložite...neváhaj a zbav sa strachu!
nič vám nebráni šťastiu...

anjelik9

moj s jednou bol par rokov a dokonca boli spolu zasnubeni a s dalsou ma bejby keby ja riešim tak neviem neviem :D a to mal vtedy chlapec ovela menej než tvoj :)

AdamKrt

M74: presne :) Akurat, ze po novsom uz je to, ze nevstupis ani raz do tej istej rieky :) Lebo kym tam nohu das, uz je ina :)

AdamKrt

M74:

na druhu stranu radsej sa vratit z kratsej cesty, ako z dlhej, nemyslis ? :) Len, keby clovek vedel ako to dopadne :)))

AdamKrt

Presne tak. Co u jedneho paru je problem, v dalsom vztahu uz sa to moze vnimat inak. Ale to zavisi od cloveka, situacie. Zakon fyziky hovori, ze kazda akcia vyvolava reakciu a ziadni dvaja ludia sa nespravaju tak isto. A situacia, aj ked je podobna, je vzdy ina.

Clovek sa moze spravat aj ukazkovo. Ked ten druhy na to nereaguje, alebo reaguje zle, tazko to bude vychadzat. Je vela premennych. Vzdy je to loteria, ci to dopadne dobre, alebo nie. Nema zmysel sa tym trapit. Sam si clovek tak robi zle.

M74

Ber to s tej lepšej stránky, mal už zopár dlhších vzťahov, takže má v tomto smere nejaké skúsenosti a je šanca že aj váš vzťah vydrží roky a nie mesiace.

Sue..

kingstonka:pozri,kazdy clovek je iny takisto aj kazdy vztah..takze mozes mat skusenosti kolko chces ale aj tak vztah nemusi fungovat...na druhej strane aj ked nemas skusenosti,mas 28 rokov tak predpokladam,ze si dostatocne zrela a rozumna na to aby si sa hlupostiam vyhla...
ja si myslim,ze problem si vytvaras sama a naozaj si na dobrej ceste si vztah pokazit.

AdamKrt

goccia: niektori nedozrievaju, len chodia na prietrtky. Aj po 20 vztahoch nevies, aky bude ten clovek. Niekomu to moze vychadzat na prvy krat, niekto nebude spokojny ani po 5, ci 20 vztahoch...