Vytrhnutý zub múdrosti

Príspevok v téme: Vytrhnutý zub múdrosti
Gatta

V ľavo hore mi vytrhli osmičku, lepšie povedané chirurgicky vyrezali, lebo sa nedala vytrhnúť. Avšak miesto, kde som zub mala, je teraz ťažko dostupné a nedá sa mi poriadne vyčistiť zubnou kefkou. Cítim, že mi tam niekedy ostanú kúsky jedla. A nedá sa mi tam dostať ani špáradlom a už vôbec nie zubnou niťou.
Máte niekto skúsenosti s týmto?
Ako vyčistiť takéto miesta v ústach?

.....

Bože deti, vy tu fňukáte.....a nevraj mi zlatko, že máš také neskutočné problémy vyčistiť si zuby! Úplná katastrofa! Len pekne otvor ústa a čisti......prepáčte za tvrdé slová

Janulik33

AdamKrt, kedy Ti vyberali ten zub?
Mne v piatok. Uzivam na odporucanie mojho zubara aj antibiotika, dnes ich akurat doberiem. Ja som si to na miestach, kde sa dalo cistila normal kefkou a pastou a potom som to este vyplachovala CURASEPTom. Teraz uz normal cistim vsetky zubky kefkou a Curasept tiez este pouzivam.
Ako to znasas?
Ja som mala 2 dni napuchnute lice, na 3. den opuch ustupil. Uz mozem aj vsetko jest. Trochu to mam este citlive ale uz je to OK.
V piatok idem s tym este na kontrolu.

AdamKrt

Vyplachujem si to 1x denne ustnou vodou, zeleny Dentalux. Plus vecer si dam do ust tak na 10 minut 3 kvapky oleja z cajovnika australskeho. Uzivam wobenzym, takze by sa to malo aj rychlejsie holit a miernit zapal.

Este rozmyslam, ze si usta preplachnem, alebo dasno potriem tinkturou z kostihoja.

Hoji sa to zatial dobre, mam to iba par dni, ale neboli to, nemam opuch.

Janulik33

Mne v piatok chirurgicky vyberali zub mudrosti vlavo dole.
Skus si to vyplachnut CURASEPTom. Mne ho odporucil pouzivat stomatochirurg co mi zub vyberal.
Kedze to uz mas zahojene mozes pouzit aj normal ustnu vodu.

AdamKrt

Tak potom zubna nit, alebo zubna kefka, ktora ma na konci kefky trochu dlhsie stetiny, prave na cistenie za zubom. Kupis take napr. Dentalux z Lidla...

Alebo potom zubna kefka s malou hlavickou, ako su svajciarske CURAPROX Sensitive 5460 ultrasoft.

Gatta

Ja už tam dieru nemám, už je tu úplne zahojené - robili mi to pred 3 mesiacmi. Kým som to nemala zahojené, tiež som jedla len na druhej strane. Ale ten zub bol veľmi vzadu posadený, preto sa ani nedal vytrhnúť a museli mi ho vyrezať. No a teraz sa mi niekedy zachytí jedlo ZA tým posledným zubom a tam sa ťažko dostať, lebo už ten posledný je veľmi vzadu. Aj keď ho vyšparkám jazykom, tak isto tak malý kúsoček ostane a z toho mám zlý pocit, lebo sa mi zdá ako by to spôsobovalo menší zápach.

AdamKrt

Najlepsie jest na druhej strane, pokial to neni zahojene natolko, ze uz sa to uzavrelo. Urcite zubnou kefkou dieru po zube nevycistis, pokial je hlboka. Mozes si skusit kupit vacsiu injekcnu striekacku a preplachnut to prudom vody. Ale lepsie je nejest tam, nezanesie sa Ti to.

Tiez som akurat to chirurgickej extrakcii zuba a mam tam riadnu dieru. Keby tam zaslo jedlo, bolo by to hodne neprijemne, tak sa tomu radsej vyhnem. Pred casom mi tiez jeden zub mudrosti bol trhany, ale nie chirurgicky, lenze tam tiez ostala diera, ktora sa po case zacelila. Ak sa tam dostane jedlo a neda sa prec, zace to opuchat, mozno hnisat a ono sa to zacne vytlacat samo von. Ale lepsie tomu predchadzat...