skleroza multiplex?

Príspevok v téme: skleroza multiplex?
iskierka

Prosim Vas co znamenaju vysledky z MR vysdetrenia. Mam 30 rokov.
Infratentorialne bez loziskovych zmien.
Spratentorialne bilat. v bielej hm.mozgu s prevahou vpravo nespecificke T2 hypersi.loziska(11)
do velkosti cca 4mm, ulozene paraventrikularne a juxtakortikolne, bez sytenia-dif.dg. postinfekcne demyelinizacne (nemaju vsak charakter typicky pre SM), vzhladom k veku malo pravdebodobne vaskul.etiologie.
Likvor.priestory primeranej morfologie.
Polypoidne zhrubnuta sliznica alebo cysty v rozsahu na spodnej pravej maxil.PND.

MRA c.Willisi: hypoplazia AV dx, inak bez stenoz ci aneuryziem.
Moje problemy su bolesti a trpnutie hlavy. Kedze koly tym bolestiam a trpnutiu hlavy chodim kazde dva roky na MR, ta sa velmi bojim, kedze doteraz som mr MALA vzdy v poriadku a zrazu toto.
Vzdy mi Mr bolo robene na inom pracovisku.
Velmi sa bojim.

RNG

Lumbalna punkcia a odber cerebrospinalnej tekutiny je na zistenie protilatok(antibody), ktore naznacuju obranu tele voci niecomu, Kedze MS je poskodzovanie myuelinu, jedna sa o nieco, co poskodzuje myelin. Do toho moze patrit hromada infekcii,od chlamidii, borelioz, roznych l-foriem, mykoplaziem a samozrejme virusov, vcitane tych ktore mame cely cas v tele a o ktorych hovoria lekari ze su necinne/spiace=dormant. Nic viac nie je od pravdy, lebo staci oslabenie tela a hned sa rozmnozia.

didi3

Tento výsledok napíš na www.infopacient.sk v poradni všeobecného lekára, my nie sme lekári, aby sme vedeli vyhodnocovať odborné výsledky. A prečo si sa neopýtala svojho doktora?

AAANDY

Iskierka aj moja sesternica mala tieto isté problémy ako ty začalo to najprv bolesťami hlavy tŕpnutie,nevidela na oko atď.Diagnostikovali jej sklerózu multiplex.Ja by som ti odporúčila hubu reishi je na všetky možné ochorenia pozri si stránku www.najganodermakavask.dxn.hu alebo mi napíš na andreafuleova@azet.sk