vynechana 1 tabletka HAK a nechránený sex..

Príspevok v téme: vynechana 1 tabletka HAK a nechránený sex..
frantiska14

Ahojte, uzivam HAK chloe kazde rano. vcera rano som si zabudla dat tabletku, mala to byt 3 v cylke, lebo v stvrtok mi skoncila menstruacia. A vcera vecer sme mali nechránený sex s priatelom a spravil sa do mna. To ze som si nedala tabletku som si spomenula az dnes rano.. hned som si ju dala a po pravde az som zbledla ked som si to spomenula..
Aka je moznost otehotnenia? prosím pekne o radu a skusenosti.
Keby som nahodou otehotnela neuskodi ked teraz budem zas uzivat HAK?
Na letaku je to pisane tak neurcito, nejak sa z toho neviem vysomarit :(
Vopred dakujem..

dana660xz

bejuska staci ti hodit do googlu nazov tvojej antikoncepcie a "pribalovy letak" a dozvies sa, ze obalená tableta vynechaná v 2. týždni
Užite tabletu ihneď, ako si chybu uvedomíte (aj keby to znamenalo užiť dve tablety súčasne) a nasledujúcu tabletu potom užite vo zvyčajnú dobu. Spoľahlivosť „tabletky“ zostane zachovaná a nemusíte používať ďalšie kontracepčné opatrenie.

1 obalená tableta vynechaná v 3. týždni
Môžete si zvoliť jednu z nasledujúcich možností, pričom nemusíte používať ďalšie kontracepčné opatrenie.
......
takze nemusis stresovat, tehotna by si nemala byt. sanca na otehotnenie pri zabudnutej tabletke je najma v prvom tyzdni.

Bejuska66

Zabudla som si zobrať tabletku HAK Jeanine,v tom strese neviem, či to bolo v sobotu a v nedeľu som ju zobrala, alebo v sobotu som zobrala a v nedeľu som zabudla, čiže jedna vynechaná tabletka , v prvom prípade by išlo o poslednú v druhom týždni a v druhom prípade o prvú tabletku v treťom týždni. Nechránený styk bol v pondelok ráno a vtedy som zistila, že som si nedala tabletka a hneď som ju užila. Mám si kúpiť a užiť tabletku po - escapelle?

jajka001_

1 tableta vynechaná v 1. týdnu
Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte v obvyklou dobu. Během následujících 7 dní používejte navíc další antikoncepční opatření (bariérovou metodu antikoncepce)

Pokud jste měla pohlavní styk během týdne před vynecháním tablety, existuje možnost, že otěhotníte. Neprodleně kontaktujte svého lékaře.

myslim ze je to celkom zrozumitelne. ak nechces byt tehotna, dalsich sedem dni pouzivajte pri styku kondom. ak si mala styk v priebehu tyzdna dozadu, je moznost, ze si otehotnela.