Stretli by ste sa s otcom, ktorý by vás opustil?

Príspevok v téme: Stretli by ste sa s otcom, ktorý by vás opustil?
chcem vedieť

Ahojte, chcela by som vedieť, či by ste dali svojmu otcovi druhú šancu, keby vás ako 10 ročné dieťa opustil, odišiel do zahraničia. Pred tým by ste s ním zažili veľa zážitkov ako rybačky, turistiku, lyžovačky, proste by ste s nim mali úžastny vzťah do momentu, kým by sa nerozviedol s vašou matkou. Keby sa napriek tomu snažil udržať s vami kontakt, ale vy (ja) by som ho odmietala a nechcela, žiadne dary, žiaden kontakt. A neskôr o takých 6 rokov by ste sa dozvedeli, že sa vracia naspäť na Slovensko a že mate šancu sa s nim stretnúť. Využili by ste túto možnosť? Ako by ste reagovali? Čo by ste mu povedali? Viem všetko je len na mne ako sa zachovám, ale zaujíma ma aj iný názor ako by ste reagovali? vopred ďakujem :)

ada 68

určite by som sa s ním stretla.nikdy nevieš aké veci ty ešte v živote spravíš a možno neskôr aj obanuješ a aj ked sa budeš snažiť a nikto ti nedá šancu napraviť. tak umožni mu to,aby ste sa porozprávali a pokračovali v tom peknom,kde ste vlastne aj ten kontakt prerušili.
prajem ti veľa pekných chvíľ s otcom.
poznáš heslo-odpúšťaj a bude aj tebe odpúšťané.
maj sa krásne

simone Zoch

ano stretla

preco? kazdy robi chyby.Jednoducha veta ktora hovori za vsetko.Vela krat ludia odsudia a po case robia horsie veci ale o tom nikto nevie a nehovori...a mozno je to tvojmu otcovi luto a trapi sa nad tym kazdy den co nezistis ked sa nestretnes.

moja mama tiez odisla do zahranicia a nema to v hlave podla mna celkom v poriadku ale je to mama a je len jedna.nikdy nevies co sa ti v zivote stane a kedy budes ty potrebovat druhu sancu.

vela stastia!

ta3

urcite by som sa stretla, Tvoj otec sa rozviedol s mamou pretoze mal asi na to vazny dovod, ale nie s Tebou, on bol, je a vzdy bude Tvojim otcom, po rozvode sa o kontakt s Tebou usiloval, ale Ty si bola este dieta, nechapala si dobre co sa stalo, preto si ho odmietala, ale teraz si uz starsia, rozumnejsia a ked sa vratil na Slovensko a ma zaujem sa s Tebou stretnut, tak nevahaj, je to aj z psychologickeho hladiska dolezite pre Tvoj dalsi zivot, otca mame iba jedneho a ked prepasieme sancu, moze nas to mrziet cely zivot a s vycitkami svedomia sa nezije lahko

Slobodna

Nikdy som si nemyslela, že raz s tebou Adam budem súhlasiť, ale s týmto čo si napísal súhlasiť musím a je to veľmi dobrý, vyzretý prístup. Presne tak, dôvody poznajú vždy iba tí dvaja, ktorých sa to týka a iní si nemajú čo vytvárať nejaký názor či postoj k veci, ktorej nerozumejú. Každá minca má dve strany a obidve strany vytvárajú celok a preto sa treba pozerať na každú vec ako na celok. Nesúdiť a nestarať sa do vecí, o ktorých nič neviem, ktoré sa ma netýkajú. Tvoj otec ti jasne dal najavo, že sa ťa celá vec "netýka", že o teba záujem má a je to predsa tvoj otec, rovnako ako tvoja matka matkou. To sa jednoducho stáva, že si dvaja ľudia prestanú v živote rozumieť, rozídu sa a každý ide svojou cestou. Ako sama píšeš na otca máš krásne spomienky, vždy ti vytváral pekné detstvo. O čom sa s ním budeš rozprávať? Tak normálne, zo začiatku to budú asi také strohé otázky a informácie o tom, ako ten druhý žije. Ak budete obaja chcieť, tak si časom k sebe nájdete cestu ale nerozumiem prečo by si mu nemala dať šancu, len preto, že sa rozišiel s tvojou matkou?

AdamKrt

No a verzia manzelky, ze je ozran bola preto, ze po jej zistenej nevere sa isiel tusim opit a inokedy, kedze fyzicky tazko pracoval, si siel da OBCAS jedno pivko.

Od vtedy si hovorim, ze netreba sudit a treba vediet aj verziu druhej strany.

AdamKrt

Poviem Ti to takto. Jeden znamy sa rozviedol so svojou manzelkou a opustil ju i s detmi.

Verzia manzelky pre deti: vas otec je hajzel, bil ma, je to ozran. Deti postvala proti nemu a i dnes su na neho este i tak trochu nabrusene.

Verzia otca, ako ju poznam a ze to bola pravda. Mily otecko, ktory tvrdo fyzicky makal, aby narocna manzelka a deti, ktore mali vsetko, sa mali dobre, tak jedneho dna prisiel skor z roboty. Lenze to jeho manzelka necakala, pretoze ju nacapal doma aj s milencom. Ci uz v najlepsom, alebo nie, to neviem. Ked to videl, ze on drie ako mulica, vstupila do neho zlost a manzelku zbil. Tvrdi, ze jej dal len dobru facku. Ci si to odniesol aj milenec, to neviem.

Tak si predstav, ze ona potom na neho cely zivot nadavala, aky je a od neho nebolo pocut na nu nic. Deti postvala proti nemu.
--------------------
Ty vies len jednu verziu, co sa stalo, preco Vas opustil. Kazda strana ma dve mince. Nemozes vediet, ci sa nieco take neprihodilo aj u Vas... ;-)

A kto moze potom za taky rozcho. Muz, ci zena, ktora ho donutila...?

Slobodna

samozrejme, že áno. Ako sama opisuješ, on o teba záujem mal, to ty si ho odmietala, takže je to tvoja vina, že ťa vlastne opustil. To, že sa otec rozvedie s matkou predsa nikdy nie je vina dieťaťa, tie dôvody sú iba medzi rodičmi a chyba býva vždy na oboch stranách. Ja už otca nemám a veľmi rada by som ho mala, stretla sa s ním a povedala mu milión vecí, ktoré som nestihla. Váž si, že otca máš, pretože svojím strachom, hrdosťou alebo neviem čím, môžeš zapríčiniť to, že mu možno už nestihneš povedať to čo by si chcela a budeš si to do konca života vyčítať. Hádky sú nanič, život je na to príliš krátky.

rodic

...tiey by som ti radila stretnut sa-i ked ta ranil/ale niektore veci prebolia a ako pisal rng-otec je otec/a ten tvoj asi nebol az taky zly ked si s nim zazila tolko pekneho.
...zelam vela stastia tebe a aj otcovi aby vam to stretnutie dopadlo dobre a uz ste sa nikdy nemuseli rozdelit.