Slečna zúfalá....prosím!Čo robím zle?

Príspevok v téme: Slečna zúfalá....prosím!Čo robím zle?
Petrussa

Ahojte všetci ktorý sa snažíte vyzerať v lete na kúpaliskách dobre.
Mám 18 rokov, vysoká som 164 cm a vážim 56kg. Netvrdím, že som tučná to nie, ale moje roztrasené telo, začínajúca celulitída, prehýbajúci sa pupok a okrúhla ritka s bokmi ma už vážne štve! Teda už chytým maximálne depresie!

Ako to robíte keď chcete schutnúť?
Ako sa dokážete prinútiť nejesť? Ísť športovať aj keď sa vám maximálne nechce a dôjsť do cieľa?

Ja vždy keď idem chudnúť tak mám asi takýto program!(myslím, že práve v nom je chyba!)
Raňajky: Activia jogurt+ ľanové semiečka
Desiata: Niaky ryžový chlebík so šumkov
alebo len jablko
Obed: čo ponúkne jedáleň

Od pol 3 už nejedávam!
začala som behávať ale potom keď som sa začala opäť prejedať som to vzdala!

Prosím poradte mi ako schudnem .....tak aby som dala dole 6 kíl!

Prosím, čo robím zle!

Nechcem sa už triasť ani prejedať!

ďakujem za akúkoľvek odpoveď

Petrussa

Snažím sa, ale teraz cez školu je to ťažké. Musím sa učiť. Keď som mala volnejšie, fungovali korčule aj behávať som chodievala, teraz nemám čas! v zime som používala stepper.
Momentálne nič! preto som rada, že idú prázdniny!

Petrussa

fuuuuuuu.....koľko odozvy, som tu dlho nebola

Takže za 1. teraz už jedávam 5-6x za deň podľa toho či som alebo nie som hladná.

Svalov sa už nebojím, keď mi to bolo normálne vysvetlené!

A môj jedálniček sa snažím postupne upravovať do takej miery aby vyhovoval tomu čo je tu ale aj na ostatných stránkach písané.

A raňajky asi fakt urobím výdatnejšie, a na desiatu si radšej zoberiem ten jogurt! :P aj ja som jedák :P

vierka86

petrussa
pokial od tretej nebudes jedavat dosiahnes tak jojo efekt, zakladom nastartovania metabolizmu a teda aj chudnutia je to ze nikdy nemozes byt hladna, si mlada baba, zacni jest kazde 2-3 hodiny, telo si na to rychlo zvykne, maximalne 2 hodiny pred spanim posledne jedlo
je toho strasne vela ohladom cvicenia a stravovania ak chces napis mi na mail, kvoly podrobnostiam a odkazem ta na jednu stranku kde najdes uplne vsetko aby si bola dokonala ;)a ani to neboli ;)
shinedolls@gmail.com

xdanielax

petrussa, taky zakladny pulzomer stoji okolo 50 € cca. a je to ozaj dobra investicia. Hlavne ak planujes zacat nejaku aerobnu cinnost. Ja osobne mam Sigma PC 15 - ale je ich plno. Ved hod si do googlu ze pulzomer alebo sporttester. Tento moj bol relativne lacny, odporucil mi ho kamarat, tiez som nevedela ako si vybrat, a som spoko. Jedine co mi chyba je odpocitavanie odbehnutych km, ale to uz su ine cenove relacie, tak mozno na vianoce sa obdarujem /alebo napisem jeziskovi/ :))

Sisi135

ajajaja: ak budeš jesť všetko halabala, tak moc tej svalovej hmoty nezískaš.... Súhlasím s danielou aj ja už dvíham činky dlhšie (skoro rok a pol) a že by som mala dáke extra bicepsy, či vystúpené žily to nie takže sa netreba svalov báť, oni sú veľmi prospešné. A v strave treba dávať pozor na bielkoviny sacharidy ale aj tuky, tých sa ľudia pri chudnutí boja netreba však zabúdať že aby tvoje telo fičalo jak má musí mať isté množstvo tukov. Pritom čo najviac by ich malo byť rastlinných (80%) a ten zvyšok živočíšne tuky a tuky majú celkovo tvoriť cca 30 % denného príjmu

anjelik9

od pol tretej už nejedávaš? a to čakáš či skôr schudneš abo skolabuješ od hladu? ved ked začneš normálne jest tak sa dostaví jojo efekt či taký výraz ti nič nehovorí? jedz 5x denne tak akurat tučné sladké veci povyhadzuj par razy do týždňa chod cvičiť a radšej si na tie kilečka počkaj než aby ta tak rýchlo ako si sa ich zbavila aj navštívili spat

Nephilim

No tak čo čítam a cítim z tvojich príspevkov je nasledovné:
1. Zlý jedálniček:
Raňajky majú byť výdatné, pretože telo potrebuje po niekoľkých hodinách spánku z niečoho čerpať energiu, ten jogurt by som si dala radšej ako desiatu, ale hovorím za seba ja som velký jedák:-)
2. Od pol tretej poobede nejedávať je blbosť:-) uvedom si, že tvoje telo nemá prísun potravy potom až do rána...
3. Jesť 5x nie je veľa. samozrejme pokiaľ máš optimálne množstvá. Je lepšie jesť 5 - 6 krát denne v menších porciách ako jesť trikrát denne väčšie porcie.
4. Tvoja psychická pohoda. Stresuješ sa a to ti vôbec nepomáha. Ujasni si to v hlave a prijmi seba takú aká si:-) Potom ti to pôjde lepšie.

xdanielax

petrussa,

zeny nemaju velke predispozicie mat svaly, takze ak sa bojis, ze ti nejako moc narastu, tak sa neboj. Ja dviham cinky uz nejaky cas a ziadny chlap sa zo mna nestal :))U zeny sa to prejavi skor na sile nez na tom ze by mala enormne velke svaly alebo co.. Ale je pravda, ze bielkoviny treba ak chces aby ti svaly rastli, cize na podporu rastu svalov su nevyhnutne. Ale samozrejme svaly nenarastu LEN z bielkovin. Treba aj sacharidy aj tuky, aby telo spravne fungovalo.
Co sa tyka chudnutia, na chudnutie su bielkoviny z vyzivoveho hladiska idealne, ale jedalnicek ma byt pestry! Treba v nom mat zastupenie vsetkeho, aj sacharidov a tukov. Len to treba spravne rozdelit a sacharidy volit skor v dennych hodinach, na vecer uz prevaha bielkovin.
Samozrejme je potom rozdiel ked ides cvicit a ked nejdes.. tam zase treba prisposobit stravu pred a po aktivite.