Problem s alkoholom...

Príspevok v téme: Problem s alkoholom...
anonymna123

Je mi strasne zle a smutno a... Mam nervy, zlost, som v strese, beznadeji, neviem co robit a preto pisem asi aj tu.

Vec sa ma tak, ze ked som bola male dieta asi 10rocne a brat mal 6 sa rodicia rozviedli. Bolo to velmi tazke a mama to casom nezvladla. Zacala pit. Doslo do takeho stadia, ze bola v liehu aj tyzden, my deti sme nevedeli co robit. Az sa nakoniec dostala do nemocnice, na psychiatriu, tam bola asi 2-3 tyzdne a pomohlo to. Pttom bol vzdy pokoj - niekedy pol roka, niekedy rok. Len nesmela ani ochutnat, lebo to zase puklo... A tak dookola. Mozno dokopy 5-6 krat...

Teraz mali minulu sobotu s kolegynami oslavu. Ona nechcela, ale viete ako v partii, oni to nevedia, tak daj si daj si a ona si dala a to bola chyba. A ja uz nevladzem. A neviem co mam robit.

Je tomu tyzden, v sobotu v noci prisla v naladicke, v nedelu dospavala, v pondelok celkom ok, v stredu by som povedala, ze normal. Lenze potom si zase nieco kupila a zase to iste. Mozno len dve tri piva v plechovke, ale jej to staci a vidim, ze nieje v svojom normalnom stale. Samozrejme ona klame, zatlka, ona nepila, nepila, nepila.

Ale to uz poznam naspamat. Je pravda, ze neviem najst ani blocek (naposledy som nasla z nedele), aj na to si nasla vyhovorku, ze to kupovala kolegyni, co je blbost. Teraz si dava bacha. A ja neviem co robit. Vkuse revem a je mi blbo.

NIc nepomaha - vycitky, nadavky, vyhrazky, mile slovo, nic... Nema niekto nejaku radu ako to zastavit? Mam za nou 24 hodin behat? Ona sa rano, kym este spim vytrati akoze vencit psa a medzitym zbehne do obchodu, mozno aj cestou vyloga a ja o tom ani neviem. Len potom na nej vidim ten odporny tupy vyraz a mozno mi to budete zazlievat ale najradsej by som ju strieskala za to.

Mna to strasne depta, ja som si v detstve uzila uz dost, ja len ked citim jeden pohar z nej, tak mi je na grcanie, som v strese, mam neskutocne nervy a beznadej...

To ju mam odviest do nemocnice alebo co? A co tam poviem? Nieje taky pripad az ako kedysi. Ale viem, ze sama od seba neprestane. A uz ani neviem ako to tam chodi. Vacsinou to riesila babka...

V utorok ide do roboty, mala dovolenku, ved to je hamba. Jej na to pridu, co si pomyslia, vyhodia ju, je tam necele dva mesiace. Ja neviem ako to zastavit.

Nemate nejake rady?

Ani poriadne nejedla, musela som vrestat, a vyhrazat sa... A kedze mi chcela dokazat, ze ona nepila, len ja ju obvinujem nepravom, tak sa najedla.

vnvkjndkjvn

viete co ja vam poviem jednu a jedinu pravdu o alkohlikoch. Ked som bol maly fagan myslim pubertalny vek tak som pil pre srandu lenze tie casy ubehli ani neviem jak potom som mal frajerky a s pitim prisli vycitky. A toto stadium beriem ako zaklad a prepdpoklad ambulantneho alebo ustavneho liecenia, z dovodu ze okrem rodicov prichadza do negativneho hodnotenia vasho spravania aj prvok najblizsej osoby ktora v prvopociatkoch posobila ako opozitum vasich rodicov ale vpriebehu sa transformuje jej pozicia ktora v konecnom dosledku urcite nebude mat pozitivny vplyv na regres vasej zavislosti ale presne efekt opacny.

mira317

Dobry den,ja uz neviem ako dalej.Prosim ak by vedel mi niekto dat radu.Tyka sa mojho starsieho brata,ma 30 rokov a problem s alkoholom.Uz vyse 9rokov popija alkohol.Skusali sme mu s rodicmi pomoct,ale on vobec nema zaujem.Posledne dve roky uz je v taakom stadiu,ze denne potrebuje alkohol,potajomky si kupuje palenku a lacne vina,ktore pije vo svojej izbe.Ozvali sa mu uz aj zdravotne problemy,ma epilepsiu.Plus v lekarskej sprave ma steatoza pecene,trombotyctopenia,alkoholizmus.Mi uz nevieme ako ho mame doviest na spravnu cestu,aby si uvedomil,ze ma problem.Lekary mu to vraveli tiez.Ale on to uplne ignoruje a co mu predpisali lieky,tak ich bral a zapijal alkoholom,strasne vela ma dlzob.mi uz nevieme ,ako postupovat alebo co ocakavat..Cela rodina sa tym trapi,len jemu je to uplne jedno ze moze aj zomriet.

anonymna123

Ale co robit v tejto chvili? Tam ju asi nedostanem. Nepriznava, ze pije. Ani dnes nepriznala a pritom to z nej citim.

Vzala som jej vsetky peniaze, karty aj kluce od bytu. A chcem skusit to, ze ju budem takmer 24 hodin sledovat, kedze sme obe doma, aby si nevypila. Az sa mozno dostane do stavu, ze vytriezve a neda sa opat. Alebo som nainva?

V minulosti ju vzdy zavreli na psychiatriu - naposledy tri-styri roky dozadu. Neviem ako dlho tam pobudla a ked sa vratila uz bolo ok. Preco to co vedia urobit nemozem ja doma? :(

Nikdy nebola na normalnom lieceni, vzdy len takto na psychiatrii a vzdy bolo potom minimalne rok pokoj a teraz az TRI ci STYRI!