Domýšľavosť

Príspevok v téme: Domýšľavosť
PETER809

Ahojte!
Mám taký problém že si veľa vecí domýšľam ktoré nie sú vôbec pravda a ja si to uvedomujem len niekedy dostanem strach že čo keď sa to naozaj stane. Napríklad na jednu nepríjemnú situáciu myslím už mesiac a neviem ju dať z hlavy von. Mám ísť s týmto za psychológom alebo sa to dá vyriešiť aj bez psychológa? Inač normálne fungujem len dakedy dostanem strach že sa to skutočne stane.

Magy

Dulce5547 - ako si sama napisala, vela veci zacina v hlave. bude asi vhodne sa trochu viac ponorit do studia autosugescie a pozitivneho myslenia.

na nete je toho kopec, staci zadat klucove slova do guuglu a ides...

Dulce5547

Som 15 ročné dievča. Chyba je len v tom,že ak mám ísť na nejaký výlet alebo prespať u kamošky začnem si domýšlať,že mi bude zle a to mi potom aj je!! :( Bola som aj s rodičmi na dovolenke zase som si to pred ňou hovorila a cítila som sa tam naozaj hrozne.Mala by som navštíviť psychiatra alebo je aj iný spôsob?

DzanaFX

Je to v tvojej hlave, najlepšie si pomôžeš, keď budeš takéto myšlienky zaháňať a nahrádzať ich pozitívnym myslením...Ja som mala stresové záchvaty a zahnala som ich vždy myslením na niečo pekné :-)

Gabculik01

Poznám to. Ja mám problém s tým, že ak mi niekto blízky povie, že ho bolí hlava, v momente mi napadne najhoršia možnosť, ktorá za bolesťou hlavy stojí. Ja osobne som navštívila psychologa, skúšame autogénny tréning.

J111

Mozno ti pomoze aj psycholog, skor psychiater, lebo psycholog to nijak neovplyvni a reci asi taku silu nemaju. Alebo inak povedane ti nic nie je:D
Trochu strachovani:D