Je tu niekto, kto sa stal tercom ohovarania?

Príspevok v téme: Je tu niekto, kto sa stal tercom ohovarania?
porta1

Dobry den. Mam 30 rokov, som vydata a mam syna. Chcela by som sa vas opytat, ci Ma niekto skusenosti s ohovaranim? Ja som pred par dnami zistila, ze kolegina, ktora ma 40 rokov, stale slobodna a bezdetna, ma skaredo ohovara a vymysla si na mna kadejake klamstva, ktore siri po celej praci. Akokeby si na mna zasadla a len hladala kazdu chybu a ked ju nenajde, tak si ju vymysli. Snazi sa znicit mi meno a bonzuje ma managementu. Toto robi aj inym par ludom, (ja si myslim, ze musi byt nejak psychicky chora alebo co). Ked som sa jej to priamo opytala, tak to poprela. Ale ja som si ju vyskusala. Povedala som jej nieco, co som nikomu inemu na firme nepovedala. Na druhy den to vedeli vsetci, takze to znamena, ze si predsa len otvara na mna hubu. Ak niekto zazil nieco podobne, ako ste sa proti tomu branili? Da sa to aj nevsimat si ju, ale dokedy? Dokedy mi uplne neznici moje meno?

Deria

ano, yong ale to sa tazko dokazuje, teda potrebujes svedkov, ktori su ochotni vypovedat, je to na dlhe lakte a pozname ako to v praxi chodi...

Yong

ahoj, mna ohovaraju tiez a robim si z toho srandu , patri to k slave ,nestazujem sa, ale ak ta to obtazuje treba sa porozpravat so sefom...neviem ci vies ,ale ohovaranie je trestny cin - ak ti to narusa dobre meno v praci alebo inde ,moze ist za to sediet az na 2 roky

Deria

hovori sa, ze aj zla reklama je reklama. ak si nezaujimava, prestane sa o tebe hovorit.
no, sranda nabok, verim, ze je to hrozne a najhorsie na tom je, ze proti klebetam sme v podstate bezmocni. ale by som skusila toto: aj ked tvrdi, ze ta neohovara, pohrozila by som jej a povedala, ze ak ta bude este raz niekde ociernovat, (a ze ty sa to urcite dozvies) vyvodis z toho dosledky, co sa jej urcite nebude pacit. hovor tak, aby si myslela, ze ty vies kazdu klebetu, co o tebe roznasa. povedz, ze este raz a potom budes ty rozpravat, co vies o nej a ze bude nemilo prekvapena. necakaj, co ti povie, nerozoberaj s nou to, ako ona nic nepovedala. oznam jej to razne a chod prec. tym jej aspon zasadis chrobaka do hlavy, nech ma aspon trosku respekt pred tebou a nech si rozmysli, co kde povie. inac nemozes nic robit. je to zly, zakomplexovany clovek, takze ju musis nejako usadit, dokial ti este viac nestihne uskodit.

kajushaaa

Niektorí ľudia si musia liečiť svoje komplexy na iných. Buď ide o závisť, alebo majú potrebu stále niekoho zhadzovať aby sa oni ukázali v dobrom svetle (len si to myslia!) Takých je úplne plno všade. Na moju osobu stále padajú nepriame ukážky a ohovára ma každá s prepáčením sliepka. Ja to neriešim, už si to neberiem k srdcu ako kedysi. Ja som šťastná a nič mi to neprekazí :) Len ich ľutujem, že majú tak nudný život že musia riešiť ten môj. Každú blbosť riešia, raz že som sa prefarbila, potom som pribrala, začala som sa viac maľovať, ževraj som k*rva a také veci. A pri tom môj svet vôbec nepoznajú.

ajajja

porta1, presne, sú to závistliví ľudia. Aj táto kolegyňa - rozvedená, síce priateľa má, ale tiež žiadna výhra, výzorovo, oblečením, postavou to sama vraví, že má komplexy, závidí mi každú dovolenku... Dokonca pred nedávnom si so mnou potykala baba, čo s ňou spolupracovala roky a netykali si, teraz tá baba začala spolupracovať so mnou ( z dôvodu výmeny nejakých pozícií ) a hneď na druhý deň mi navrhla tykanie :) A už mala vraj zas nejaké poznámky, keď sa to dozvedela. Pred takými ľuďmi sa treba tváriť asi šťastne, spokojne, nech závidia ešte viac a nech ich šľak trafí :)) Keď ma po mojej letnej dovolenke podpichovala s ironickým tónom, že ako bolo na dovolenke a že ona by do takej krajiny nešla atď. tak som začala všetko chváliť ako bolo všetko úúúúúžasné a super ( čo ozaj aj bolo ), že ju mohlo poraziť :)) Nemám šancu proti nej bojovať, tak keď už má so mnou problém, tak nech to stojí za to :)

porta1

j111, som si ista, ze v tom malom meste, kde ty zijes, je spusta inych ludi, ktori by sa mali liecit na psychiatrii, len si to nechcu pripustit, a tak len sleduju a otravuju zivot inym. Psychiater a psycholog je normalny doktor, ako kazdy iny, to len u nas este vladne ten primitivny nazor, ze za liecenie na psychiatrii sa treba hanbit. Na zapade je to normalne, skoro kazdy clovek ma svojho psychiatra. Musi to byt strasne obtazujuce pre teba vediet, ze niekto cudzi vie, ku akemu doktorovi chodis, ale hlavu hore. Urcite si prekonal nieco hrozne, ak si sa liecil, ale bud na seba hrdy, ze mas tu silu proti tomu bojovat. Inac skoro kazdy druhy clovek trpi nejakymi psychickymi odchylkami, takze ked zacne na teba niekto kydat, tak si len na to pomysli.

porta1

ajjaja, tak vidim, ze niesom sama. Ja si myslim, ze toto su taki zakomplexovani ludia, ktori zavidia, a takto si vybijaju komplexy na inych ludoch. Fakt len skoda je, ze castokrat management nevidi pravdu a kvoli tomu trpia nevinni ludia. Keby sa to dalo nejak vyriesit, tak by sa nam znova zacalo lahsie dychat.

J111

Ja som si bol kúpiť AD v lekárni, kde poznám jednu lekárničku /nie osobne, len tak zbežne/. Na druhý deň som jej povedal, že mi lieky super zabrali a že sa moja doktorka asi pomýlila v diagnóze. A lekárnička nie, nie, nepomýlila, ona je dobrá doktorka. A ja kto? A ona: no Dr. XY Normálne ma to vytočilo.
V malom meste sa asi všetko pretriasa najmä, ak sa človek lieči na psychiatrii. Fakt neviem, čo je to za liečba. Radu ti nedá, lieky prd zaberajú, diagnóza calkom iná. Fakt super.

ajjaja

porta1, ako keby si písala o mne :( Ja mám presne toto isté tiež s jednou kolegyňou. Ohovára, donáša, vymýšľa ... na mňa asi tak najviac, lebo ja som zas povaha, že si poviem svoj názor, ale sem tam sa pritrafí aj iná obeť. Dosť ľudí vie, aká je, lenže bohužiaľ nadriadení veria jej a tak som si to už pár krát vďaka nej z vedenia zlízla. Najhoršie je, že im to nevysvetlím, veria jej :( A ja som tá zlá pred nadriadenými. Už to nejak neriešim, ak sa to dá tak povedať - zvykla som si. Viem, že nemám šancu. Pár pokusov som spravila, aby som nadriadených presvedčila ako to je, ale bohužiaľ ... Tak už si len poviem, že moji spolupracovníci vedia ako to je a vedia aká je ona.

taffy

ja,ale tak strasne ze az. take vymysli a blbosti ze neviem ci mam plakat ci smiat. najhorsie je to ze vlastna rodina :D