Ničí ma vlastná matka

Príspevok v téme: Ničí ma vlastná matka
eve100

už dlhši problem mam s mojou mamou.. s otcom žiju oddelene. vlastne spolu ani poriadne nikdy nebyvali.. mama ma trochu narušenu psychiku a ma take tie svoje stavy, že... no des a hruza.. za cely tyždeň neprehovori ani pol slova, nič. robi sa že je ťažko chora. po nociach naschval nahlas a nasilu vyrevuje aby ma to zobudilo. s nikym nedokaže dobre vychadzať.každeho len ohovara. a pritom navštevuje psychiatra ale žebyjej to niečo pomahalo? myslim že vobec... ja sa snažim s nou dobre vychadzať. aj s otcom mam v pohode vzťah. no ona ma nuti si vybrať. bud ona alebo otec. ja si nevyberiem ale jej to nedokažem vysvetliť. že čo je na tom ťažke mi vždy povie? že ona ma cely život vychovavala a tatko sa o mna nezaujmal.. ale viem že zaujmal, len ona nechcela od neho nič.. achjaj.. prosim poradte :(

achjaj001

Aj mne moja matka ničí život už od desiatich. Nedá mi vydýchnuť v tom, že do všetkého mi hovorí a ja už ani pomaly ani nemám svoj názor. Všetko, všecičko musí byť podľa nej a keď nie, tak začne byť na mňa agresívna . Bohužiaľ musím to tolerovať, pokiaľ sa o mňa stará a som pod jej strechou (a momentálne nemám na výber,) takže ťa viem pochopiť aké to asi máš. Bohužiaľ človek si matku nevyberie.

kuko1

Nechápem o čo ide, ale ak je niekto psychicky chorí potrebuje pochopenie a lásku aby sa mohol o niekoho oprieť tak prečo jej radíte aby sa na matku vykašlala?

sad2

ale Brenda, tu nejde o to rozhodovanie, dievca jasne napisalo, ze sa nechce rozhodovat, matka ju k tomu nuti, takze mila eve100 ty to musis vysvetlit tvojej matke,ze chces mat dobry vztah aj s nou aj s tvojim otcom, to, ze ona s nim nevychadza to nie je tvoja vina a teda nemozes sa nechat takto manipulovat tvojou mamou, a je to velmi caste na sudoch, kedy rodic sa snazi svoje dieta postvat proti druhemu rodicovi len kvoli tomu, ze on/ona ma s druhou stranou problem..
takze ty mas pravo sa nerozhodnut a stretavat sa s obidvoma tak ako ty chces, a ci to tvoja matka pochopi alebo nie to je uz druha vec, hlavne si nenechaj pokazit vztahy tymto sposobom, lebo neskor to mozes poriadne lutovat..

Brenda

tak neviem ake je to vazne s tvojou mamou ale podla toho co tu pises by som sa rozhodla pre otca.Neviem vazne musis sem napisat viac a to ze nevychadza s nikym ani s tebou dobre nevychadza?ak ano tebe to vadi alebo nevadi? vies spravila by som si zoznam pre a proti a podla toho sa rozhodla.