Urad prace - problem - 2 otazky

Príspevok v téme: Urad prace - problem - 2 otazky
lucia999999

Mala som dohodu, kde som zarobila viac, ako urad povoluje, ak chcem byt v jeho evidencii. Tým pádom ma vyradili, a povedali mi, že ked mi brigada skončí, resp. už nebudem presahovat ten limit, tak sa možem prísť na urad znova zaevidovat. Mne ta dohoda už skončila, teraz 29.februára.
1. : Dokedy sa musim znova zahlasit po skončení brigády???

A problem je aj v tom, že ja už od januara nepresahujem tu hranicu, čo urad povoluje, ale idem sa registrovat znova až teraz, pretože vtedy som mala stale prekračovat limit, ale som ochorela a pod. takže moj príjem bol aj tým pádom nižší...
2.: može ma urad tým pádom zaevidovat od januara, a aj ptm zaplatit za mna od januara zdravotnu??? dakujem.

anjelik9

mohla si sa zaevidovať hned ako ti skončila ta dohoda.. teraz budeš platiť poistné odo dňa ako ta vyradili až do dňa kým ta zaradia (zaradená si v deň kedy sa tam prídeš zevidovať aj ked nemáš vlastne v rukách ešte papiere o evidencii) spätne ta nezaradia bo ty nie si povinná byť evidovaná na úrade práce je to vlastne len taka "pomoc" ze za teba budú platit poistne a ty budes dodrziavat pravidla ktore od teba chcu..

soffa

cim skor pojdes na ten urad tym lepsie pre teda!ak ti to koncilo 29.februara,tak do 7 dni si sa mala nahlasit ako to uz tu bolo povedane.ak sa pojdes nahlasit zajtra tak si zaplatis zdravodnu za tych 9 dni ktore preslo! a cim to budes odialovat tym ti narasie vacsi dlh v zdravotnej,kde ta nemusia potom koli dlhom ani osetrit.zdravotna sa po novom tusim plati okolo 40 eur,ale zda sa mi ze uz isla vyssie.tak nemas za cim cakat!

odpovedam

lucia,
na prvu otazku - do 7 dni odo dna ukoncenia ci prace, ci dohody, ci studia. rataju sa aj vikendy a dni volna.
druha otazka - nie. preco? lebo si neprisla do 7 dni odvtedy co si prestala presahovat limit. este stale, ze preco? lebo ich system nepusti. si evidovana pod urcitym cislom, ktore uz asi spatne ta uboha uradnicka nevytvori. tak na nu nebud drza, nevypytuj sa taketo veci, ona s tym nic neurobi ani keby chcela.

dana660xz

lucia ty nemas len prava ale aj POVINNOSTI. snad nechces aby ti niekto prisie zaklopat na dvere: nechcete sa u nas evidovat? este prekracujete limit? lucia na to su zakony a tei hovoria, ze spatne nikoho evidovat nebudu. smola

dobra vila

Lebo si sa tam nebola spat prihlasit predsa! Ved ta odevidovali. to uz je tvoja povinnost riesit nejake zmeny, co u teba nastanu.

dana660xz

1) odkedy sa nahlasis, odvtedy plati za teba urad. nemusis sa hlasit vobec, ale musis si sama platit zdravotko
2) urcite nie