Ako nebyť introvert?

Príspevok v téme: Ako nebyť introvert?
introvert

Ahojte,neviem či som introvert alebo extrovert,skôr medzi. Keď som prvý krát s ľuďmi ktorých nepoznám ,niečo sa mi nepodarí zd*bú ma,mňa to až tak neberie,veď čo stane sa. Ale to ,že sa s nimi neviem o niečom porozprávať,som taký uzavretý . S ľuďmi čo si rozumiem sa viem porozprávať,ale tých čo nepoznám ani do reči sa nedávam . Jeden deň mám taký,druhý zas taký.. Raz som introvert ,keď sa neviem s kým porozprávať,ale samému mi nieje fajn a druhý zas keď je deň čo stále rozprávam len ja a viem sa s hocikým porozprávať.. Jeden čas som bol introvert,zavretý sám do seba ,ani von,ani ľudia,ja sám.. teraz sa z toho dostávam a dúfam,že keď sa dostanem na strednú tak sa to zmení...Viete mi poradiť ,ako nebyť introvertom ? Ako byť vždy usmiaty ,pohodový a sebavedomý? Nechcem žiť v tom navždy.. Ďakujem

kiwi

Trochu odbocim, ale ludia casto nerozumeju co to vlastne je introvert/extrovert, taky introvert moze byt casto spolocenskejsi a viac vnimat ludi ako extrovert co je vycerpavajuce, preto casto potrebuju viac casu o samote aby si oddychli a vsetko spracovali. Dalej ide o sposob myslenia, extrovert vnima a reaguje na podnet v jednej rovine viac automaticky a priamo, introvert si informacou akoby vezme dnu do svojej hlavy tam ju vyhodnoti, zanalizuje, pripravi si odpoved a tu potom len interpretuje navonok. Nie je lepsie alebo horsie byt introvertom, aj ked moze sa stat ze menej chapavy clovek moze mat dojem ze si nekomunikativny, pomaly a pod. Introverti svojimi rozumovymi schopnostami casto prekonavaju extrovertov, len sa s nimi nesmu podcenovat.

jan94

neviem čo mam už robiť už som to skúšal všeliako no nepodarilo sa chcel som sa zabiť chcel som si podrezať žyľi ale nepodarilo sa to no už to nezvládam doma som gay a môj brat to nevie si pripustiť že som gay. Nazíva ma buzíkom už to nezvládam je to velke trápenie čo mam robiť? hm? No mám najlepšieho chalana ale ani on ma nevie pochopiť no som ako smutná vrba už to nezvládam. čo mam robiť ľudia? mama sa sa mi tým vyhráža že ma z domu vyhodí a nemám kam ísť , lebo priateľa zaťažovať nechcem no ani ona ma nevie pochopiť čo už? cítim sa že nežiem už nezvládam no poradte mi prosím Vás pekne.

alica3

ved si normalny, este si velmi mlady. skor mam z toho pocit, ze nevies a nechces byt sam, ale aj take veci si clovek musi zazit a byt s nimi a sam so sebou vyrovnany.

ivana45

"Ako byť vždy usmiaty ,pohodový a sebavedomý? " .. co si American? Povrchne a povinne dobra nalada? Brrrr..
Bud v sulade sam so sebou. Ked sa chces naozaj zmenit, jasne si sformuluj preco + sformuluj si viziu - stav, ktory chces dosiahnut. A potom pomaly, nenasilne.

Zisti si u kamaratov, surodencov, .. nech ti povedia, co si myslia . ci si ok. Ak podla nich nie si, mozes skusit psychologa. Hlavne pohov.

m,mlk

Maj sa rád taký aký si. Nechci sa meniť. Pokiaľ konáš dobro, nevidím dôvod, aby si sa chcel zmeniť. Sú ľudia spoločenskí aj menej spoločenskí. Neznamená to, že jedni sú lepší než druhí. Len sme všetci rôzni.