Kortikoidna mast

Príspevok v téme: Kortikoidna mast
David19

Dobry den. Potreboval by som poradit, vo vlasoch sa mi tvori velke mnozstvo lupin a mam suchu pokozku. Kozna mi na to predpisala kortikoidovu mast(belosalic) no povedala mi ze si ju mam najlepsie na styri dni natriet poriadnu vrstvu na vlasy a potom zmyt. V letaku k masti je ale napisane , ze sa ma davat dva krat denne tenka vrstva na postihnute miesto, ale nieje tam písané nic o tom ,ci ju potom treba zmyt. Mozem si nechat tu mast na vlasoch posobit aj tri-styri dni ? nemoze to vlasom nejako ublizit, nerad by som si znicil aj zdrave vlasy. Dakujem za kazdu odpoved.

RNG

Nuz dakedy to pomoze, lebo salicilicka kyselina je mierne antimikrobialna a kortikosteroidy potlacaju zapaly.
Ale nie vzdy, lebo mnohe kozne problemy su zvnutra a niektore su sposobene nakazami, na ktore salicyl nestaci.
Ak sa rozne alergie/zamorenia tela odstrania enzymami a povrchove infekcie potlacia antimikrobialnymi latkami a koza dobre namasti, aby nepraskala a tak neprivolavala zakorenenie sa roznych plesni, kvasnych kultur a bakterii, tak sa problem vyriesil, nie len ciastocne potlacil na kratky cas.

-vt-

V letáku je uvedené len všeobecné užívanie s poznámkou, že ak Vám to lekár nenariadil ináč (alebo nejak v tomto štýle). Zásadne sa drž odporúčania lekára, ktorý videl Tvoju pokožku.