dostanem sa z toho sama? CHCEM

[zruseny22]

oolalala, odporúčam ti tiež ukončiť to teraz, keď je veľmi veľká pravdepodobnosť tvojho uzdravenia- ako po 10 rokoch trápenia.
Existuje aj kniha, ktorú napísal dr. Krch- ktorá by ti mohla pomôcť.
Veľa trpezlivosti ti prajem.

lola123

Prosím prestaň čo najskôr....ja som sa s tým rozhodla skončiť dnes ....už však s plačom ...po roku bulímie ....nenávidím sa za to ..ako som si ničila život ....musím to dokázať ...už nedokážem nič ...psychiku mám uplne na nič

zul

Ahoj, mam s touto chorobou \\\"bohate\\\" skusenosti, neriesila som ziadnu \\\"odbornu\\\" pomoc, pretoze si myslim, ze neexistuje, jedine tak, ze stretnes cloveka, ktory tym vsetkym sam presiel a dostal sa z toho. Na zaciatku je tuzba po dokonalom tele, aby sme boli prijimani a milovani...ved ked je nieco krasne, kazdy to predsa zboznuje.
Ked sa podari schudnut, cize mnozstvo potravy sa obmedzi, energia sa vyda napr. pomocou sportu, pride spokojnost. Nie vsak nadlho, lebo stane sa, ze zjes \\\"viac\\\", proste niekde na oslave ci navsteve, a vesci objem potravy nie je mozne v sebe bez strachu o \\\"dobru\\\" vahu ponechat. Vtedy pride objav zvracania. A kedze jeden extrem nalezite vyvola opacny, po absolutnom vyprazdneni sa zakonite nasleduje totalne preplnenie-prezratie..a zacina nekonecny kolotoc.
Cize, ako to riesit...
Snazim sa nezvracat..aj ked sa niekedy prejem, poviem si, ze si to pekne \\\"vyzerem\\\" a stravim to. Dolezite je drzat sa zasady, co budes jest...ak su to veci lahko stravitelne a neprekombinovane (napr.delena strava, vela zeleniny, ziadne meso a malo tukov a cukrov), nevadi, ak sa raz za cas prejes. Mne v tomto pride vyborna Makrobiotika, je to cela veda o stravovani a vareni. Nedodrziavam zatial jej principy uplne, ale aj tak to pomaha...telo dostava dostatok zivin, mozes jest dlho, pretoze sa ma vela prezuvat. Mozem odporucit knihu od Michio Kuschi Makrobioticka cesta.
Dalej sa venujem \\\"veciam medzi nebom a zemou\\\" :)..a je ich vela :D ..zacala som s Reiki, je to praca s energiou pomocou jej prudenia cez dlane, dalej Joga, 5 tibetanov (toto mozem vrelo odporucit, pre jednoduchost, casovu nenarocnost a velku davku energie) a Chi-kung...je to cinsky system prace s energiou. Preco tu o tom pisem, suvisi to s bulimiou v tom zmysle, ze povod tejto choroby je velmi hlboko a chce to komplexnu pracu na sebe a hlavne, ak venujes cas inym veciam, kde pracujes aj na svojom mysleni, automaticky vezmes cas ktory by si premyslala o jedle a nasledne to praktizovala a nasmerujes inam.
Tiez vela myslim na jedlo, ale uz sa tomu snazim dat inu formu..varenie a fungovanie sil jin a jang pri premene potravin na jedlo je zazrak a prave miesto toho, aby som potravu zneuzila, sa ju snazim pochopit, transformovat a vyuzit. No niekedy sa mi to este smykne :)
Kazdopadne je to tvoja cesta (tak ako moja) a musis ju prijat a hlavne sa mat rada aj tou vsetkou hrozou co to obnasa.
Skusaj a poznavaj co na Teba funguje.
Drzim palce.

bella12

oolalalaa, ako už mnohé písali, všetko je v Tvojej hlave. Skús si spomenúť, čo sa stalo, keď sa u Teba začali prejavovať známky bulímie - určite ich niečo spustilo. Túto udalosť potrebuješ správne spracovať, pretože inak budeš podvedome konať podľa určitého vzorca a všetky Tvoje snahy budú zbytočné - jednoducho budeš ťahať za krátky koniec. Bulímia je len následok, porieš príčinu a poriešiš aj bulímiu.

Predpokladám, že na začiatku bolo niečo, čo Ťa vnútorne veľmi zranilo a vyvodila si z toho automaticky nesprávne závery, ktorým 100%-ne veríš a ani si to neuvedomuješ - a teda Ťa ani nikdy nenapadlo tieto závery spochybniť.

Príklad: Spolužiak v škole sa Ti pred inými vysmial kvôli Tvojej postave. Na základe tejto skúsenosti si si povedala, že si tučná, škaredá a že za nič nestojíš, že si nezaslúžiš, aby Ťa mal niekto rád. Navyše, akoby si si povedala, že potrebuješ mať seba pod kontrolou a uvalila si na seba kontrolu príjmu potravy. Toto opatrenie však nič nerieši, pretože aj keby si mala postavu ako modelka, nebola by si spokojná. Stále by si mala vnútri pocit, že nie si pekná, že za nič nestojíš atď. Z tohto pohľadu bulímia Tvoj problém nevyrieši, naopak, ešte pridá ďalší, ktorým si aj škodíš na zdraví.

Jediné riešenie je ísť na koreň veci a čeliť tým myšlienkam - tým klamstvám, ktoré si o sebe myslíš a spochybniť ich jednu po druhej. Pre toto je dobrá návšteva psychológa - nestrannej osoby a navyše odborníka, ktorý Ti otvorí oči a ukáže, že nie je pravda, čo si o sebe myslíš - pravdaže ak sa odvážiš veriť tomu, čo Ti bude hovoriť.

Lunam

Ahoj oolalalaa,

ešte si iba na začiatku tejto choroby. Môžeš to rýchlo napraviť. Musíš si uvedomiť, že bulímia ti rozvráti všetko, zvracanie nasilu je proti tvojemu zdraviu, hoci teraz máš ešte veľa energie, po 10 rokoch bulímie budeš takmer troska s depresiami a nebudeš riešiť nič iné ako jedlo. Ak máš možnosť, skús zájsť k psychológovi. Ak sa chceš liečiť sama tu sú najzákladnejši zásady správneho stravovania, na ktorých sa zhodnú všetci odborníci zdravej výživy:

1, Žuvanie: každé sústo treba požuť minimálne 40x, je dobré si to rátať, pokým sa to nezautomatizuje. Trávenie potravy začína už v ústach a to slinami. Sliny dokázu neutralizovať aj niektoré jedy z potravy. Aj ovocné a zeleninové šťavy a džúsy, polievky treba chvíľu podržať v ústach aby sa zriedili so slinami.

2, Pitie: ráno treba vypiť 3-5 deci nesladeného nápoja alebo vody. Nikdy sa nemajú piť horúce alebo studené nápoje. Majú byť izbovej teploty alebo teplé. Pije sa vždy najneskôr 20 minút pred jedlom a najskôr 2 hodiny po jedle. Počas jedla alebo hneď po jedle sa môže vypiť max. 2,5 deci nápoja.

3, Ovocie je najlepšie jesť samotné, pol hodinu-hodinu pred jedlom, aby sa stihlo vytráviť. Nemali by sa veľmi kombinovať rôzne druhy. Ovocie sa nikdy neje spolu so zeleninou. Okrem citróna, limetky, tie sa dajú použiť na všetko (nejaké výnimky sa ešte nájdu).

4, Zelenina sa vždy je s iným jedlom, okrem ovocia. Nemala by sa jesť samotná. Mala by tvoriť 10-25% z jedla

5, Najneskôr sa je 3 hodiny pred spaním, približne o 20hod.

6, viacej nájdeš tu:

eutrofia.sk

www.akv.sk

Nezabúdaj, že život nie je iba o jedle. Musíš sa cítiť predvšetkým zdravá a plná energie.