Sanitarka v nemocnici

amanda.

zrušený a môžem sa opýtať, že ak máš robotu, prečo chceš robiť sanitára ? nič v zlom, len ma to zaujalo.

monimari

Na sanitárku ti nestačí opatrovateľský kurz,tiež ho mám,musíš ísť ešte na zdravotnícku školu odbor sanitár trvá to jeden školský rok a ukončíš to záverečnou skúškou. Nemocnice to vyžadujú sama som si ju musela urobiť keď som chcela robiť v nemocnici bez vyučného listu by ma nezobrali, pýtali si ho hneď ako som mala záuje o prácu v nemocnici.

filajka

Sashley, chcem ostať anonymná, takže mesto nepíšem. Ale všade, kde je stredná zdravotka, a robia sa tam kurzy pre sanitárov. Vyhľadaj si stredné zdrav. školy, ktoré robia aj kurzy pre sanitárov - a budeš vidieť, ktorý máš najbližšie. Zároveň si daj žiadosť o zamestnanie do najbl. nemocnice a uveď, že aj keď príslušné vzdelanie nemáš, rada by si si ho promptne doplnila. A uvidíš, čo ti napíšu. Inak ti neviem poradiť.

an44

vacsinou pri vecernom studiu sa vyzaduje praca v odbore... ale presne sa treba informovat na skole pre ktoru ste sa rozhodli..

filajka

u nás zoberú za sanitárku aj nevzdelanú v tomto odbore ale hneď (od septembra) si musí urobiť ročný kurz. Večerne.
Neviem, či je to dobrý job. Kopa práce, vysoké riziko infekcie, nálady pacientov, plienky, ... a plat cca 400 eur v čistom, ale to musíš robiť v nemocnici, kde dobre platia.

Carie

Na sanitarku ti staci opatrovatelsky kurz, ten trva mesiac. Ja som si ho robila pred rokom a uz jak nam skoncil nam ponukali nejake volne miesta, napr. v detskom hospici alebo sanatoriu pre postihnutych ludi (hlavne deti). Pred pol rokom som pocula ze sanitarov beru na Kramaroch, brali vtedy, ale vraj priebezne tam beru stale. Ani plat vraj nie je zly. A potom beru v tom onkologickom ustave co je nad.

Diana545

No som rada že sa to da aj večerne ale vraj treba počas toho študia pracovať vkuse v nemocnici? Alebo možem chodiť do vlastnej prace ktora so zdravotnictvom nesuvisi a večerne chodiť na tento kurz?